Кризни штаб: Без нових мера, ригорозна примена постојећих

JP Putevi Brcko

За сада неће бити нових мера у борби против коронавируса. Према речима др Срђе Јанковића, на управо одржаној седници Кризног штаба одлучено је да се постојеће мере спроведу ригорозно и доследно.

“То за грађане значи да више нећемо толерисати кршење мера. Радимо и на правном оквиру, тако да може кршење мера да се санкционише”, рекао је др Јанковић.

Уводе се брзи антигенски тестови, тамо где је то индиковано, тиме се побољшава брза дијагностика ковида 19. У којим случајевима – биће касније прецизирано. За сада се обавезан ПЦР тест за улаз у Србију неће уводити.

На питање Нова.рс због чега нису јавно доступни подаци о броју заражених по градовима, др Срђа Јанковић је прво одговорио да подаци јесу јавно доступни. На додатно питање – где, он је додао да је права адреса за све званичне податке о епидемији – Батут.

Када је реч о настави у школама, за сада, према речима Јанковића, нема потребе за прелазак на онлајн наставу у потпуности.

Подсетимо, непосредно пре заседања Кризног штаба имунолог, члан Кризног штаба Срђа Јанковић потврдио је Тањугу да ће данас бити одржана седница Кризног штаба, и навео да се прати епидемиолошка ситуација у земљи и да ће се у складу са тим даље реаговати, али да се мере попут ограничења кретања сада не разматрају.

Данима смо од чланова Кризног штаба, па и самог Јанковића, слушали најаве да би као нова мера могао да буде уведен и обавезан ПЦР тест за улазак у Србију, али таква одлука, ипак, није донета након данашњег састанка који је трајао нешто дуже од сат времена.

Извор:нова.рс

MD MONTEL