Не носим маску, не вјерујем у ту причу – Несторовић тврди да се људи више уопште не плаше короне, па тако ни он

JP Putevi Brcko

Проф. др Бранимир Несторовић је изјавио да маске не штите ако се носе „као што се носе код нас“ и додао да маске не треба да носе здрави људи. Међутим, највећи шок је услиједио са његовим признањем да ни сам не носи маску јер не вјерује у ту причу.

„Не можете да носите маску цио дан. Маска која кошта 300 долара штити. Хируршке маске су направљене да штите пацијента од хирурга. Ако се носе као што се носи код нас онда не штите“, каже др Несторовић за ТВ Курир.

„Нисам носио маску сем на сједницама Кризног штаба. Мени је посао да радим са болесним људима, ако мислим да пацијент баш има озбиљну болест ја ставим маску. Маска је фластер, то су епидемиолози рекли да се носи да би људи се осјетили заштићени. Маске не треба да носе здрави људи. Не знамо ко је заражен, онај који има симптоме или позитиван тест“, наводи он.

Како даље наводи, маску носи само тамо гдје је обавезно, али је на свом радном мјесту не носи. Нјегов утисак је, наводи, да се људи не плаше коронавируса, пише Б92.

„Ја не носим маску, осим тамо гдје је обавезно. Не вјерујем у ту причу а онај ко се плаши нек носи маску. Не носим маску на радном мјесту. Мој лични утисак је да се већина људи не плаши много од короне, или што се не плаше или што су уморни од короне. Сад људи и негирају да вирус не постоји. То су претјеривања. Вирус постоји, опасан је за одређену групу људи. Дјеца нису угрожена“, објашњава свој став, а нама остаје једино да се питамо шта смо управо од њега чули.

Извор: Noizz.rs

MD MONTEL