СРЕЋАН РОЂЕНДАН ЛЕГЕНДО!

JP Putevi Brcko

Будимо искрени, свет је видео многе одличне фудбалере, који својим талентом и знањем могу урадити шта год пожеле, видео је мајсторе дриблинга, гол-машине, популарне маркетиншке иконе. Ипак, један једини међу њима је највећи икада рођени – Едсон Арантес до Насцименто, у свету познатији као Пеле! Рођен је баш на данашњи дан, 23. октобра 1940. године.

Старије (40+) генерације врло добро знају о коме причам. Имали смо и ми свог Пелеа, звао се Драгослав Шекуларац. Било је то неко друго време. Мушкарци су волели фудбал и шишали се на „Тарзанку“. Жене у мињацима су живеле у лудилу за Битлсима а заједничко време су проводили у биоскопу уз неки добар филм и пољупце у мраку биоскопске сале.

Ове младе инстант – хамбургер генерације вероватно немају појма о коме и о чему причам. Они неће у свом животу упамтити ништа. Ал нису они криви. „Криво је море“!!!

Инстант генерације, на жалост, упамтиће селфи из ВЦ-а објављен на инстаграму, упамтиће маске на лицу због Короне, упамтиће једно катастрофално време у којем нису имали свој живот јер им је исти сјебао систем. За биоскоп они нису ни чули. А да не причам о пољупцима у мрачној сали биоскопа, уз звуке грицкања семенки оних који су сами дошли да гледају филм!

Ови данашњи клинци имају јутјубере… Еј, дао он себи име Бака Прасе. Ало сине јбт, дал си нормалан!? Или Тијана Ајфон!!! Ликуша једва има основну школу завршену ал` има титулу „старлета“ јбт. Што је најгоре има пратиоце – неке залуделе клинце који живе њихов уместо свој живот! Отишло све у три лепе!!!

У моје време старлете су се звале „ФУКСЕ СА ШТАЈГЕ“ и радиле су у близини аутобуске станице за ситну лову. У то време се баш водило рачуна да и они са мањом платом, док чекају бус, могу себи да приуште разоноду ове врсте! А не ове данашње Ајфон старлете које само они са дубоким џепом могу себи да приуште. Добро, и за њу је потребно минимум њих 25 да се удруже како би је приуштили. Ал` постоји опасност од хапшења због организованог играња са Ајфоном! У сваком случају, јадно и бедно! Ал` шта да им радим!

Јесте, био сам мали ал` памтим Пелеа! Зато легендо – СРЕЋАН ТИ РОЂЕНДАН!

MD MONTEL