Ана Брнабић објавила ко ће бити министри у новој влади Србије

JP Putevi Brcko

Мандатар за састав Владе Србије Ана Брнабић објавила је након седнице Председништва Српске напредне странке имена кандидата за министре. У новој влади наћи ће се 10 жена, а међу њима је и Дарија Кисић Тепавчевић.

Досадашњи министар одбране Александар Вулин прећи ће у министарство унутрашњих послова, а Небојша Стефановић, досадашњи министар полиције преузеће министарство одбране. Министар иностраних послова биће Никола Селаковић.

Министар финансија биће Синиша Мали, привреде Анђелка Атанацковић, а министарство пољопривреде , шумарства и водопривреде водиће Бранислав Недимовић.

Министарство за европске интеграције водиће Јадранка Јоксимовић, министарство здравља Златибор Лончар, док ће Дарија Кисић Тепавчевић бити на челу министарства за рад, запиошљавање, борачка и социјална питања.

Министар заштите животне средине биће Ирена Вујовић, а на челу грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре биће Томислав Момировић. Министар рударства и енергетике биће Зорана Михајловић, а трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић.

На челу министарства правде биће Маја Поповић, државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић, а министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић.

Министарство за бригу о породици и демографији водиће Ратко Дмитровић, а министар за бригу о селу бит ће Милан Кркобабић.

Министарство омладине и спорта водиће Вања Удовичић, културе и информисања Маја Гојковић, док је министарство просвете, науке и технолошког надзора припало ресору Социјалистичке партије Србије које није саопштило коначну одлуку.

Извор: Кликс

MD MONTEL