Одлагање скупа „Смисао српског свијета“ због епидемиолошке ситуације

JP Putevi Brcko

СНП – Избор је наш донио је одговорну одлуку да, због тешке епидемиолошке ситуације у региону, одложи најављени и већ припремљени скуп „Смисао српског свијета“, који је требало да се одржи у Бања Луци у суботу 31. октобра 2020.
Оваквом одлуком спрјечавамо могућност угрожавања здравља учесника који су требали доћи из Србије, Црне Горе и Сјеверне Македоније. Дакле, разлог одлагања скупа јесте могућност угрожавања јавног здравља, а у вези вируса Корона-19. Таква тешка и на неки начин изнуђена одлука, навела нас је на размишљање о могућим несагледивим посљедицама изазваним тим вирусом, јер он може бити средство за остваривање нечијих циљева.

А ријеч је о јединственом, универзалном образовању које подразумијева и начин образовања; уништавање радних мјеста као и многих професија; суштинску промјену банкарског, монетарног и финансијског система; нови начин и врсту исхране људи (можда се зато са вирусом губи чуло мириса и укуса, или се можда „сугестивно“ дјелује на психу човјека). То отвара могућност, као и још много тога, да ситуацијом у вези пандемије управља или бар њу злоупотребљава свјетски
центар моћи.

И због наведеног, још више смо сигурни да одложени скуп „Смисао српског свијета“ треба одржати.
На њему би се могла, из угла Срба, понудити алтернатива динамично надирућој, неправедној глобализацији.
И ово преломно вријеме, које доноси сукоб идеја и великих догађаја, изњедриће и суштински квалитетни напредак, који ће у себи носити и сјеме зла, како би се процеси циклично понављали – рушио свјетски поредак и успостављао нови.

MD MONTEL