ПУЦАНО НА ПРАВОСЛАВНОГ СВЕШТЕНИКА ИСПРЕД ЦРКВЕ У ЛИОНУ

JP Putevi Brcko

Непознати нападач пуцао је на православног свештеника у Лиону, јавља дневник „Прогрес“. Полиција трага за нападачем који је из „кратежа“ ранио свештеника Грчке православне цркве у Француској.

Свештеник је рањен са два хица из „кратежа“, док је закључавао цркву, јавља „Прогрес“, додајући да је са тешким повредама, али у свјесном стању, пребачен у локалну болницу.

Француски полицајци, специјалци и истражитељи су одмах стигли на мјесто догађаја, а полиција је покренула и опсежну акције потраге за нападачем, који је послије пуцњаве побјегао.

Према наводима француског Фигароа, пуцано је на свештеника грчке Цркве Благовештења у седмом арондисману.

Ријеч је о 52-годишњем свештенику Николаосу К., пише Фигаро.

Полиција је на Твитеру навела да се снаге безбиједности налазе на лицу мјеста и упозорила грађане да прате инструкције надлежних.

Француски премијер Жан Кастекс се због новонастале ситуације вратио у Париз са пута.

Напад у Лиону услиједио је свега два дана пошто је радикални исламиста у Ницу ножем убио три особе, послије чега је подигнут ниво безбиједности широм Француске, а предсједник Емануел Макрон је на улице послао чак 7.000 војника.

Истрагом је откривено да је напад извршио 21-годишњи Тунишанин Брахим Ауисауи, који је недавно ушао у Француску из Италије.

Извор: РТС

MD MONTEL