Четири особе погинуле у синоћњим терористичким нападима у Бечу, потврдила полиција

JP Putevi Brcko

Три цивила и један нападач убијени су у синоћњим терористичким нападима у Бечу, потврдила је полиција. У болницма је 15 повређених особа. Полиција убила једног нападача, за ког наводи да је симпатизер Исламске државе. Војска од полиције преузима заштиту објеката и локација у Бечу.

Аустријски канцелар Себастијан Курц заказао је за данас ванредну седницу владе поводом терористичког напада у Бечу. Седница владе биће одржана путем видео конференције, а након ње ће се канцелар Курц обратити грађанима.

Курц је за подне заказао састанак са вицеканцеларом Вернером Коглером, министром унутрашњих послова Карлом Нехамером, градоначелником Беча и шефовима посланичких клубова. Такође, планирано је да након тог састанка, заједно положе венац на месту злочина.

Полиција је ноћас експлозивом провалила у стан исламистичког атентатора и нтензивно истражује његово приватно окружење, рекао је на конференцији аустријски министар.

Да ли је убијени терориста већ дуго у Бечу, да ли је дошао у таласима мигрантске кризе последњих шест година, чије држављанство има – то су питања која се постављају полицији, али за сада остају без одговора.

У полицијској акцији је суделовало око 1.000 специјалних и регуларних снага и 75 припадника војске.

Полицијске снаге су и даље распоређене у центру Беча, грађанима се саветује да не долазе у центар. Ако ипак иду, морају да рачунају на полицијске блокаде и претресе, јавља дописница РТС-а из Беча.

MD MONTEL