ЗАШТO ТРПИШ НАРОДЕ МОЈ?

JP Putevi Brcko

И тако. Изгласаше нам Закон у којем се каже да ће нас вакцинисати од свих заразних болести. Ако некоме падне на памет да каже НЕ – биће кажњен новчано. И не само новчано. Ако затреба стрељаће га у дворишту основне школе за пример свим ученицима! Ајд` стисни па се накашљи јавно ако смеш рођо мој!

Ко те пита што немаш пара да платиш казну! Ма кога то брига? Бићеш стрељан! Јбг, што се ниси кандидовао за посланика па обезбедио себи бољу егзистенцију. И не само то већ и посланички имунитет да те нико не може казнити ни за шта! Ко ти је крив кад си неспособан?! А могао би, као посланик, и да се накашљеш – јавно! Боли те уво, имаш имунитет – ал` овако шипак рођо мој!

Мада, и ниси ти толико паметан и способан да будеш народни посланик. Не умеш да кажеш УПУТИТО, МЕТНУТО, УПИСАТО, ДОБИТО… Не умеш да кажеш ДВИЈЕХИЉАДИТЕ И ДВАДЕСЕТЕ ГОДИНЕ… Не умеш да кажеш ДИСТРИХТ… Не умеш да кажеш ШТА СЕ ДЕШАЈЕ…

Ма ниси ти за посланика! Тамо иду само одабрани, најталентованији, најпаметнији… Није лако измислити неки Закон или дићи руку „за свеопште добро свих народа у овом Божијем обору“! Мораш бити мозак за такве операције. Па ови наши посланици дупе своје ознојише док су све то изгласали и укалкулисали. Ено сваки други због хемороида хода ко да је буре јахао. Мука је то рођо мој!

Колико је само труда требало док није изгласан закон о забрани пушења на јавним местима! Требало је сваку казну за непоштовање таквог закона ваљано одмерити да буде по мери бедника пушача! `Оћеш да пушиш – плати рођо па попуши! Ниси ти народни посланик да пушиш без кажњавања. Народни посланик може да попуши… онако, са стилом – ти не можеш рођо мој!

Да је лако, посланик би био свако! Зној се проливао за закон о корупцији. Деценијама су га усаглашавали и доносили! Није лако измислити све рупе у Закону како они који су такав закон изгласали не би најебали због примене истог закона!

Да не причам колико је зноја требало да се изгласа Закон о заштити од заразних болести! Еј, они нас чувају од нас самих! Нећеш ти, рођо мој, себе да заразиш како ти `оћеш! Ко теби даје за право да управљаш својим животом и да себе самозаразиш?! Неће да може рођо мој!

Кад улазиш у пекару, макар и на минут, има да се огрнеш маском до дупета и да удишеш властито испаравање… макар црк`о исте секунде! Ал у кафани можеш седети три сата без маске! Можеш и у Влади седети без маске на лицу. Влада је имунолошки безбедна! Рачун у банкама можеш СЛОБОДНО платити ал` прво напољу у колони треба да истрпиш пола сата УЗ ОБАВЕЗНУ ВАРТЕКСОВУ МАСКУ НА ЛИЦУ! Еј напољу мора маска која ништа не значи! И то маска од гаћа!

Док шеташ градом са ВЛАСТИТОМ женом обавезна је маска на лицу и код ње и код тебе ЈЕР ВИШЕ ВАС ЈЕ ОД ЈЕДНЕ ОСОБЕ У НЕДОЗВОЉЕНОЈ ДИСТАНЦИ! А то што са истом женом живиш годинама у кући то нема везе! Добро, овде и ја жалим такве који цео живот живе са једном истом женом у кући… Јбг рођо, КО ТЕ ТЕР`О?

И тако. Милион нелогичности које су чак овековечене овим небулозним Законом! И не чуди мене то! Они који нам кроје Законе су то добили кроз наредбу белосветских педера како то треба да буде донешено. Ако узмемо у обзир да је половина ових наших у Скупштини неписмена и поред прибављених којекаквих диплома добро је да смо и живи – ТАКО СУ ИМ СУГЕРИСАЛИ А ОНИ СУ САМО ИЗГЛАСАЛИ!

Искрено, мене чуде сви они писмени људи који живе у овој средини и који не умеју да се побуне против овог лудила… Не знам дал је то до воде или до ваздуха?!? У сваком случају, НАРОДЕ МОЈ, САМО ТИ УЖИВАЈ У ОВОМ ТОРУ У КОЈЕМ „ЖИВИМО“ И КОЈИ СУ НАМ НАМЕТНУЛИ!

И наравно, ИЗАЂИ ОПЕТ И ГЛАСАЈ!

MD MONTEL