ЈЕДИ НАРОДЕ, САМО ГУЖВАЈ!

JP Putevi Brcko

Колико вас ова ситуација која траје месецима подсећа на „питу гужвару“??? Неко би рекао да није добро поређење јер то је сиротињска пита. Можда на око може да изгледа да је тако, ипак то је изузетно богата пита препуна сира и веома плански „нагужвана“!

Тако је и са ситуацијом у свету, па и код нас! На дневном плану „шамарају нас и нагужвавају“ са информацијама око Короне али и са политичким дешавањима.  Ево месецима слушамо колико је умрлих, као и то да ће након овогодишњих Избора још да нас умре – ко зна колико! Као да пре Короне нико умро није. Нагужвано све, КОРОНА, ПОЛИТИКА, УМРИ, УМРИ, ПОЛИТИКА, КОРОНА, УМРИ БРЕ, ПОЛИТИКА… ЈЕСИ УМРО ВИШЕ? КОРОНА, ПОЛИТИКА, КОРОНА… ДОБРО ЈЕ, ЕНО ГА ГОТОВ ЈЕ… ЛИПС`О!

Онда крене нагужвавање са цифрама. На милионе је заражених у свету, тачније око 13.6 милиона. Од почетка пандемије кажу да је забележено око 50 милиона случаја заразе. Умрло је око милион људи. Кроз све те информације тек понеки податак се провуче к`о пувањак да је 99% заражених са лакшом клиничком сликом. Значи само 1% њих има теже симптоме! Ово је податак званично објављен на сајту „Ворлдметар“!

О ЧЕМУ ПРИЧАМО?

Од 815 милиона гладних у свету, колико их је забележено само у 2017-тој години, због глади и неухрањености умирало је ДНЕВНО око 20.000 људи! ЧИТАВ ЖИВОТ УМИРАЛИ СУ ЉУДИ ОД ГЛАДИ. И ДАН ДАНАС УМИРУ ЉУДИ И, КАКО СТВАРИ СТОЈЕ, УМИРАЋЕ И ДАЉЕ! И о томе се не разглаба и ненагужвава оволико у јавности као о Корони! Жалосно!

Рак је један од главних узорака смрти у свету а овогодишњи подаци говоре да сваке године умре више од 9,6 милиона становника планете Земље! СВАКЕ ГОДИНЕ ГОСПОДО ДРАГА УМИРУ ЉУДИ ОД РАКА АЛИ НЕМА ДНЕВНОГ РАЗГЛАБАЊА О ТОМЕ!

Од свих вируса заједно, годишње оболи од 3 до 5 милиона људи а умре између 250.000 – 500.000 ТОКОМ СВАКЕ ГОДИНЕ! И опет нема нагужвавања и разглабања о томе! И онда се одједном појави вирус Корона који је страшан и који напада „иза ћошка“ – ко партизански диверзант!

ОПЕТ ВАС ПИТАМ О ЧЕМУ ПРИЧАМО ГОСПОДО ДРАГА???

Вирус код појединаца утерао је такав страх у кости да су се изобличили од силног застрашивања. На раскрсницама више нико не гледа ко има право првенства пролаза, ВЕЋ ХОЋЕ ЛИ У НЕПРОПИСНОМ БРИШУЋЕМ ЛЕТУ ВИРУС НАЛЕТЕТИ НА ВАШ АУТОМОБИЛ И КРОЗ ВЕНТИЛАЦИЈУ СЕ ЗАБИТИ У ВАШЕ ГРЛО И ПЛУЋА! Ало бре народе, дал сте нормални?!

У пекару кад улазим нема више „добар дан, изволите“. Још ни закорачио нисам како треба а испрепадана продавачица са расколаченим очима вришти на мене „МАСКАААА, МАСКАААААА“!!! Нема везе што ће моје задржавање у пекари бити минут и по, морам маску да носим иначе ће она исколачена продавачица да ми ископа оба моја ока!

Зато у препуном кафићу могу да седим три сата без маске јер је Кризни штаб са све стручњацима утврдио да вирус Корона не воли алкохол већ да обожава само бело брашно ТИП-500!

У случају одлуке „стручног“ штаба пекара би могла бити и затворена, ал` кафићи МОРАЈУ ДА РАДЕ! Где ће људи пити кафу?! Па јебо те лед! Нико се не буни што су школе затворене и што ће нам деца остати дудуци због и онако лошег образовног система. Још овај изостанак у школама таман дође да од дудука деца постану неписмени дебили који ће служити само за лепљење политичких плаката сваке две године пред Изборе!!!

Кад смо код избора… Неће вирус да напада ни Изборну комисију. Позову вас да будете посматрач и при уласку у зграду Изборне комисије установите да НИКО У ИЗБОРНОЈ КОМИСИЈИ НЕ НОСИ МАСКЕ! Зна Корона да чланови Изборне комисије имају обавезу да Изборе спроведу у складу са Уставом и Законом. Корона је демократска и не напада чланове Изборне комисије! А и обука је да те Бог сачува. Поделе вам тестове, стане једна особа из Изборне комисије поред вас и са телефона (јер ни она не зна прави одговор) чита вам на брзину одговоре: ПРВО ПОД „А“, ДРУГО ПОД „А“, ТРЕЋЕ ПОД „Ц“…. и тако до краја теста! ДИВОТА!

И кад све то саберемо и одузмемо онда се запитам ПРАВИМО ЛИ СЕ ДА НЕ ВИДИМО ДА НАС ЗАЈЕБАВАЈУ МАКСИМАЛНО ИЛИ ЈЕ ОВА СВЕТСКА ПИТА ГУЖВАРА ТАКО ДОБРО СПРЕМЉЕНА ДА СЕ ГУТА БЕЗ УЗИМАЊА ВАЗДУХА И БЕЗ ЈОГУРТА…

Једи народе, гужвај само… МОЖЕ И НА СУВО?!?

MD MONTEL