КОЈИ БОГ НАДГЛЕДА КОНДОМИНИЈУМ?

JP Putevi Brcko

Упркос недавним изјавама брчанског министра здравља да је све под контролом и да су капацитети, као и сва могућа опрема у Брчком на високом нивоу те да нема разлога за бригу око вируса Корона, данашња изјава за Радио Брчко, доктора Слађана Мирановића специјалисте за плућне болести и координатоpа за борбу против вируса корона брчанске Болнице, не улива сасвим наду.

Доктор је реално рекао да лечење пацијената траје до 15 дана, те да се нови пацијенти неће моћи примати док се тренутни не стабилизују. Разлог томе је недостатак стручног кадра.

„Наши скромни капацитети попуњени су до краја. Већи су проблем кадровски него просторни. Доста кадра је изоловано због болести и јако ће нам бити тешко да се на адекватан начин бринемо за пацијенте уколико се овако настави“, рекао је Мирановић.

У брчанску Болницу дневно се пријављује од 5 до 10 пацијената.

„Преклињем све људе да строго поштују епидемиолошке мере. Ако се ситуација овако настави, доћи ће до слома здравственог система“, нагласио је Мирановић.

Докторе драги, све очи су упрте у вас који се са вирусом борите месецима и који нисте искористили „своје право“ да се извлачите на боловање као што је и био случај појединих ваших колега на почетку пандемије.

Врло је лако да ваш апел упућен пацијентима остане само мртво слово на папиру јер за очекивати је да нико од надлежних неће реаговати како би се побољшали услови у брчанској Болници. Нису реаговали надлежни ни када је почела пандемија, тешко да ће реаговати сада уочи Избора.

А тек док се договоре након Избора ко ће у коју фотељу засести… Остаје нам да верујемо, докторе драги, да ће ваш тим издржати до краја. Или да се молимо Господу да нас вирус заобиђе!

Мада, према Статуту, Брчко је од стране окупатора регистровано као Дистрикт кондоминијума државе БиХ. Гледано са верског аспекта то би требало да буде нешто као АТЕИСТИ. Ако је тако онда нам ни молитве Господу неће помоћи овај пут!

MD MONTEL