ДОБРО ЈЕ ПРОШЛО СВЕ, ЗАТО РАДУЈЕМ СЕ!

JP Putevi Brcko

Радујем се. Прођоше још једни Избори! Знам, многи ће рећи да треба сачекати званичне резултате и да ОВИ или ОНИ прогласе победу па тек онда кренути у радовање! Искрено, ја се радујем чим прогласе да су биралишта затворена. Нарочито кад се ради о локалним Изборима.

Радујем се јер коначно могу изаћи из стана без страха да, приликом отварања врата у налету ваздуха, ми у стан не упадне гомила страначких флајера и предизборног пропагандног материјала.

Радујем се јер ће Кондоминијум поново бити онај стари, учмали и ужегли град који на билбордима има велики избор брзих банковних кредита, уместо ових политичара са упереним прстом у непознато.

Радујем се јер је коначно завршено асфалтирање свих категорисаних и некатегорисаних путева. Нема више свечаног пуштања у рад еколошких контејнера и обновљених просторија месних заједница у некој припиздини где у школским клупама у једној учионици похађа шест ученика сва четири разреда… ал требају им просторије МЗ да би могли изаћи на гласање јбт!

Искрено. Избори са мном немају никакве везе и због чега би се ја гурао и чекао у реду да гласам кад ништа тим мојим гласом неће бити промењено. И не само мојим, већ и вашим гласом се ништа не мења. Само ви тога нисте свесни. Ја једино могу да им нацртам прелеп цртеж на листићу који ће завршити као неважећи! Ал` тај цртеж има своју цену. Ипак је то ауторско дело!

Кад би народ могао да промени политичку ситуацију својим гласањем онда политичар не би ни организовали Изборе. Онда би њихова егзистенција била упитна. Нису политичари блесави. Овако знају да народ не може ништа да промени, и зато су избори и дозвољени – а народ верује да је демократским путем власт изабрана! Апсурд на демократски начин!

Морам признати да се радујем и због оних дупеувлакача и улизица. Они ће опет имати коме да лижу дупе. Наравно, њима није битно ко ће бити на власти. Они су навикли да лижу, небитно чије је дупе у питању! Да није политичара, плашим се да би почели и нама, обичним смртницима да лижу дупе. Било би то баш незгодно и баш узалудно јбг. Ја им не могу обезбедити ни запослење, ни амандман, ни лову за невладине пројекте, ни подстицај за пољопривреду… Незгодно бре рођо јбг. Сва срећа па ће и након ових Избора имати коме да лижу дупе!

Мало ми је нејасно хоће ли дупеувлакачима сметати укус туђег дупета у неком новом министарском дупету? Шта им, у међувремену, остане након лизања?

Нема везе, није ни битно… радујем се и због њих!

MD MONTEL