ЗНА ЛИ СЕ ШТА?

JP Putevi Brcko

Не би Кондоминијум био то што јесте да није такав какав је – округао па на ћоше!!! Док у остатку државе сви већ увелико славе изборну победу, у Кондоминијуму званично још увек се ништа не зна!

Изборна комисија Кондоминијума, као и претходних година, не планира да изађе пред јавност да саопшти како су протекли Избори у овом божијем обору – бар не још наредних пет дана! Кажу да још увек „броје“ гласове иако су до поноћи сви чланови комисије завршили бројање и тренутно пију трећу јутарњу кафу након буђења.

Јбг, светски окупатори су за све криви јер су још пре двадесет година тако направили да Кондоминијум буде Квазимодо – накарада. И сами Избори се разликују од остатка државе јер док сви за локалне изборе бирају начелнике и градоначелнике, Кондоминијум бира посланике који ће, у зависности од математике, изабрати свог градоначелника.

Реално и није могуће другачије јер, познавајући овдашње прилике, овде би за позицију градоначелника свака странка кандидовала бар по три кандидата те би избори трајали минимум два месеца. И овако народ Кондоминијума седам дана не зна ко је победио и која странка је прешла цензус за улазак у Скупштину.

Наравно, све политичке странке у Кондоминијуму, заправо, знају изборне резултате али и њима ова „неизвесност“ Изборне комисије одговара. Наредне дане ће сви политичари искористити да у кафанским договорима разаберу ко ће са ким правити власт калкулишући о шефовским позицијама.

И тако док политичари проверавају чврстину будућих фотеља, стручњаци у Изборној комисији, у страху, сачекаће да абер о изборним резултатима прво саопшти Централна изборна комисија из Сарајева. Тек онда ће и они стати пред локалне камере да саопште јавности оно што је јавност сазнала и без њих.

Живели избори!

MD MONTEL