Све нове мере на једном месту

JP Putevi Brcko

Ако сте, случајно, преспавали викенд и изопштили сте се од информација, можда вам је промакла вест да је, после тродневног размишљања, Влада Србије донела нове мере и решила да скрати радно време кафића и продавница. Још вечерас у вашим омиљеним ресторанима, кафићима и клубовима можете да седите до 23:00. Од сутра важе нова правила – од 21:00 у кревет.

Влада Србије у недељу је донела одлуку да ограничи рад угоститељских објеката, кафића, ноћних клубова, ресторана, као и тржних ценатара и продавница, од 21 час до пет часова ујутру, обавестила нас је премијерка Ана Брнабић.

Од те мере изузете су апотеке, достава хране, пумпе за точење горива, и привреда која ради и “трећу смену”.

Ове мере ступају на снагу у уторак 17. новембра, и важиће 15 дана, до 1. децембра, када ће влада поново одлучивати о мерама, прецизирала је премијерка.

Брнабић је за нас имала и једну добру, али, ипак, претећу вест. Наиме, саопштила је да Влада тренутно ни не размишља о забрани кретања, али је наговестила да ће уколико постојеће мере не уроде плодом то бити следећи корак.

“Уколико буде најнеопходније, ми ћемо ићи са том мером, али у овом тренутку ни не размишљамо о томе. Знамо да је то следећа мера, али сва предвиђања су да ће сада усвојене мере дати резлтате и да ће број новозаражених почети да опада”, објаснила је Брнабић након седнице Владе.

Београђане, према најави заменика градоначелника Београда Горана Весића, чека и појачана контрола ношења маски у аутобусима. Уколико се та мера не поштује, следи казна од 5.000 динара.

Појачана контрола значи већи број оних који контролишу. Весић је подсетио да су до сада контролу обављали само санитарни инспектори, њих 140 за читаву територију Србије, односно 12 за Београд, а да ће изменом прописа која је усвојена протекле недеље сада тај број бити између 400 и 500.

Иако је била најављивана могућност да се ђацима продужи прошлонедељни распуст, то се неће догодити. Ученици ће се данас враћају на наставу. Премијерка Брнабић сматра да је ситуација у школама стабилна и добра и да нема разлога да се оне потпуно пребаце на онлине наставу.

Срећан понедељак, свима који славе.

Извор: нова.рс

MD MONTEL