Рале Миленковић Кризном штабу: Ало, мозгови без памети!

JP Putevi Brcko

Глумац Радослав Рале Миленковић, упутио је путем свог Фејсбук профила оштре речи на рачун Кризног штаба, критикујући нове мере по којима се позоришта поистовећују са клубовима, сплавовима, кладионицама и коцкарницама, те им се радно време ограничава на 21 сат.

“Ало мозгови без памети! Овако ви спасавате економију у време короне? Можда ви то не знате, али позоришта нису угоститељски објекти (клубови, сплавови) нити организатори посебних и класичних игара на срећу (кладионице, коцкарнице)”, поручио је Рале Миленковић Кризном штабу.

Он је затим описао како је Кризни штаб претходно ограничио број гледалаца и квадратуру “пер цапита” и објаснио како је изгледао долазак у позориште:

“Мерили смо публици температуру на улазу, ноге им мочили у дезинфекциона средства, приморавали људе да и поред свега тога представе гледају са маскама на лицу…”

Како наводи, упркос свему, позоришта

“За ваше мозгове без памети то је логично, будући да је општепознато како вирус цовид19 пре 21х не напада љубитеље позоришта!”, критиковао је познати глумац најновију меру Кризног штаба и оштро додао:

“И, молим најљубазније, немојте нам у замену нудити матине као да људи који су наша публика немају других радних, породичних и приватних обавеза, па им је свеједно у ком термину ће представа бити играна… Стисните, па све затворите, посерем вам се у Службени гласник бр.138/2020.”

Подсетимо, премијер Ана Брнабић рекла је данас после седнице Владе да је прихватила савет стручног дела Кризног штаба да буду уведене рестриктивне мере, како би зауставили ширење коронавируса.

Како је навела, Влада је донела одлуку да буде ограничен рад угоститељских објеката, кафића, ресторана, клубова… Односно свега осима апотека, бензинских пумпи и сервиса који се баве доставом хране. Притом ће радно време бити ограничено од 21 сат увече до пет ујутро.

Извор: нова.рс

MD MONTEL