МОЖДА, МАЛО СУТРА!

JP Putevi Brcko

Устанем задовољан и захвалан што ми је Бог одредио да сам и данас жив! Поједем нешто на брзину и лагано изађем из куће да мало прошетам и попијем прву јутарњу кафу. Овога јутра ћу то урадити сам. Да одморим мало мозак и мисли да саберем… Чуј лагано и на миру! Шипак бато мој! Након десетак метара опуштеног ходања креће атак на моју психу.

Лаје на мене билборд: ГЛАСАЈ, ГЛАСАЈ, ГЛАСАЈ…

Мало се тргнем у страну а ту ме дочека плакатић раскречен на троножац. И плакатић лаје… добро, више онако, кевће: Гласај, гласај, гласај, гласај, гласај…

О јебо те лед, па зар их нису поскидали? Зар нису Избори прошли? Окитите град, сад ће Нова година. Дај неки билборд са понудом за кредит. Скидај бре ово. Докле ће да висе и да ми вређају интелигенцију?!

Пружим мало корак како би то лајање што пре прошао ал` у мимоходу се смењују маскирани пролазници. Земљани! Сви избезумљени. Очи им ко задушне крофне – овол`ке! И сви носе Вартексове гаће преко лица… ко секта нека јбт! Нисам сигуран дал ће ме напасти или ће само проћи поред мене?! Не знам дал` тако изгледају због недостатка кисеоника или је нешто друго у питању?! Можда их жуља учкур око ушију? Јбг, Вартекс је баш имао прва лига гаће. Још ако има „ђепић“ на предњој страни… Ма, било је ових маскираних и претходних дана ал` не у оволиком броју! Да није несрећни кризни штаб донео неку нову препоруку? Па препоруке нису обавезујуће јбт! Ма ко зна шта је у питању?! Интересантно, све више маскираних и све више заражених. Ал` добро. Тако су и планирали они „одозго“!!!

Да наставим. И Земљани, мене гледају чудно, као да сам пао с Марса. Ваљда што не носим гаће преко лица јбт!? Можда ће се обрушити на мене баш из тог разлога? Па јбг, не могу сад да скидам гаће на улици… а и нису Вартексове!!! И ко је мени дао за право да не носим гаће на лицу и да „угрожавам“ њих који су се по свим правилима заштитили од мене? Баш се онако право „загаћили“! Откуд знам, можда имам вирус а да то и не знам! Можда су у праву јбт? Па шта? Да неће можда вирус кроз моје размакнуте „кечеве“ да штрцне на Земљане? Реално, ако прдеж прође кроз гаће и тексас панталоне, онда овај вирус кроз комадић гаћа на лицу, пролази гарантовано. Страшно јбт!

И тако испрепадан, недочекавши свој кафић, улазим у прву кафану у низу на коју сам наишао. Дај само да се склоним од ове избезумљене хорде Земљана што пре! Наравно у кафићу нико не носи маску. Дозвољено је испијање кафе без гаћа на лицу… Јбг, може кафа да се пије и са гаћама на лицу ал` то би онда изгледало као да пијете филтер кафу а не еспресо. А и незгодно је да вам после на лицу буду гаће са браон флеком! Ко би вам веровао да сте управо попили кафу?

У тренутку уласка у кафић настаје тајац – конзументи јутарње кафе ме гледају испрепадано! Моле Бога да им не пожелим добро јутро. Препознали су ме. Знају да имам мало размакнуте кечеве. Довољно да могу и на њих да „штрцнем“ смртоносну количину вируса те да им преседне њихово испијање кафе… А и не пише ми на челу да немам вирус.

Ужурбано пролазим поред њих. Ћутке конобару помоћу кажипрста и палца показујем какву кафу желим а након тога се хватам за десну сису! Конобар климне потврдно главом, што значи да је схватио – дужа са млеком!

И док тражим најудаљеније слободно место у кафићу налетим на познаника. Ја њему пружим руку, он мени лакат, ја лакат он песницу, ја песницу а он шаку… трајало је то добрих два минута. К`о да тренирам Крав Магу јбт.  Изударасмо се ко крвни непријатељи. На крају смо завршили тако што сам ја њега ухватио за раме а он мени завукао лакат под вито ребро… Добро је!

И коначно! На брзину сам попио она два срка најкраћег еспреса без млека (ваљда сам конобару требао средњим прстом показати дужину кафе и не за десну већ за леву сису да се ухватим да би уз кафу добио и млеко)… Без размишљања сам се у трку вратио кући… на спавање!

Нема везе, сутра ће бити боље. Хоће сигурно. Сутра… мало сутра!

MD MONTEL