33,2 – толико топла сам ја!!!

Kolubara

Да је медицина „чудо“ одавно нам је познато. Уграђују металне кукове, срце, бубреге, од откинутих руку, ногу и прстију састављају, повезују, поправљају, након чега поново све функционише као да се ништа није десило. Што би стари људи рекли у оној народној „СЕЦИ УВО, КРПИ ДУПЕ“! И на томе им стварно капа доле! НАКЛОН ДО ПОДА!

Добро, нису доктори криви што је фармацеутска мафија поставила нова правила којих се доктори морају придржавати. Знате већ оно, некадашњих 11 јединица шећера у крви је пре три деценије било НОРМАЛНО а сада је то 6,9 јединица. Јбг, фармацеутска мафија прави толику количину лекова коју неко мора да конзумира. Нису ту доктори криви.

Доктор само треба да испише што више рецепата одређене фармацеутске мафијашке куће а за узврат добиће бесплатну едукацију на неком семинару уз свилу и кадифу у соби и гала вечеру. Ал добро. И доктори су људи!

Није овде реч о докторима. Јбг, наместили су ми се те сам их споменуо. Овде је реч о нечему другоме – О ТЕЛЕСНОЈ ТЕМПЕРАТУРИ!

Некада су нам говорили да је нормална телесна температура код сваког човека 36,6 степени Целзијуса. Она критична била је све преко 37,2 а преко 39,2 састајао се конзилијум лекара!

Данас је то сасвим другачије, тврде поједина медицинска истраживања. Већина медицинских научника каже да је температура код човека ФЛЕКСИБИЛНА и да износи од 36,6 до 37,7 и да се тек код оне веће од 39,2 треба позабавити узроком јер ће тек код ове температуре тело покушати да задржи ту топлоту заувек – шта год то значило!

Искрено, подржавам неке успехе у медицини али ове „стручњаке“ сматрам да нису баш у винкло. Чини ми се да су ови светски медицински стручњаци превише слушали ону Цецину песму 39,2!!!

И даље верујем да је температура, како су то одредили они стари медицински стручњаци НОРМАЛНА 36,6 а да је све преко 37,2 забрињавајуће као и испод 36,5 степени!

Ипак, не могу а да не поставим питање: ШТА СЕ ДЕСИЛО ПРВОГ ФЕСТИВАЛСКОГ ДАНА У БРЧКОМ ТЕ ЈЕ СВИМ ПРИСУТНИМ НОВИНАРИМА ИЗМЕРЕНА ТЕМПЕРАТУРА ИЗМЕЂУ 33,2 И 33,3 СТЕПЕНА???

Знам, сви ће рећи да је неисправан апаратић за мерење температуре. Добро, зашто онда тај апаратић и даље хостеса држи у руци и мери људима температуру?

Ако је 36,5 забрињавајућа температура онда они који су ушли у Дом културе са температуром од 33,2 нису били живи!

Ево већ два дана разговарам са особом која „није жива“ а која је у тренутку уласка у Дом културе имала температуру 33,2 степена. Лед ледени – а тако живахно изгледа да не поверујете!

Нема везе, упорно и даље покушавам да је вратим у живот!

MD MONTEL