Милић: Ријечи утјехе патријарха Иринеја остаће вјечно у меморији српског народа

JP Putevi Brcko

Градоначелник Брчког Синиша Милић истакао је да је упокојење Његове светости архиепископа пећког, митрополита београдско-карловачког, патријарха српског господина Иринеја велики губитак за цијели православни, а посебно за српски народ.

 Милић је истакао да ће пастирско вријеме Његове светости Иринеј, који је Божијом промисли дошао на трон Пећке патријаршије као 45. српски патријарх, проведено са страдалним Србима Косова и Метохије обиљежити цијели његов живот једног благог и частољубивог српског духовника.

“Ми, Срби у Брчком имали смо част и срећу да нам је почивши патријарх Иринеј осветио Храм Вазнесења Господњег. Његове ријечи утјехе и охрабрења, наде и помирења остаће заувијек уписане у меморији српског народа у Брчком”, истакао је Милић.

Градоначелник Брчког упутио је изразе најдубљег саучешћа у своје и име свих људи добре воље из Брчког поводом упокојења Његове светости патријарха Иринеја, епископу Фотију, свештенству и монаштву Епархије зворничко-тузланске, као и вјерујућем народу ове епархије.

MD MONTEL