НА ДАНАШЊИ ДАН УБИЈЕН Кенеди говори о тајном друштву које влада свијетом

JP Putevi Brcko
На данашњи дан, прије 57 година убијен је амерички предсједник Џон Кенеди чија смрт до данас није разјашњена. Двије године прије атентата, 27. априла 1967. године, Кенеди је у њујоршком хотелу Асториа одржао чувени говор о тајним друштвима која владају свијетом ограничавајући људска права и слободе.

„Сама ријеч ‘тајност’ штрчи у слободном и отвореном друштву и ми као појединци, по својој природи и историјском наслеђу, противимо се тајним друштвима, тајним завјетима и тајним процедурама. Одавно смо одлучили да опасност од прекомјерног и неовлашћеног скривања специфичних докумената далеко превазилази опасност која је у старту довела до тих мјера“, рекао је Кенеди.

Кенеди је додао да никакав рат није објављен и да можда никад неће ни бити објављен у традиционалном смислу, али је „наш начин живота нападнут“.

„На глобалном плану смо супротстављени монолитној и безобзирној завјери која превасходно почива на прикривеној намјери да прошири своју сферу утицаја; на инфилтрацији умјесто инвазије, на субверзији умјесто избора, на застрашивању умјесто слободе избора, на герили у ноћи, умјесто војске на свјетлу дана“, рекао је Кенеди.

Ријеч је о систему који врбује огромне људске и материјалне ресурсе и ствара конструкцију уско повезане, врло ефикасне машине која обједињује војне, дипломатске, контраобавјештајне, економске, научне и политичке операције.

„Њихове припреме су прикривене а не објављене. Њихове грешке су закопане, а не у насловима. Они који се не слажу са њима су ућуткани а не похваљени. Ниједан трошак није споран, не круже никакве гласине, ниједна тајна није откривена. Он укратко диригује хладним ратом. Са дисциплином која је на снази у рату“, рекао је Кенеди који је убијен у атентату у Даласу на данашњи дан прије 57 година.

Занимљиво, Кенедијев синовац Роберт Јуниор (син Роберта Кенедија Сениора, министра правде код брата Џона и његовог најближег савјетника док је био предсједнк САД)  је такође правник и велики борац против фармакомафије, присилне вакцинације, укидање слобода и права грађанима, а од младости близак пријатељ Доналда Трампа.

Извор: Спутњик

MD MONTEL