БЛИЦ ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

– У Србији за месец дана десетоструко више новозаражених, ако мере не дају резултате, болнице неће имати слободних кревета. (ртс)

– Немачки министар здравља: Можемо већ у децембру да почнемо с вакцинацијом. Постоји разлог за оптимизам да ће вакцина бити одобрена ове године у Европи. И онда можемо одмах да почнемо – рекао је министар здравља Јенс Шпан у интервјуу за немачки РНД. Он је додао да је тражио од савезних немачких држава да припреме центре за вакцинацију до средине децембра. (блиц)

– Митрополит загребачко-љубљански Порфирије оценио је синоћ да је Косово и Метохија ствар идентитета Срба и да, у случају да га „изгубимо као темељ постојања“, није сигуран да „наш народ има будућност“. (данас)

– Полиција је пронашла беживотно тело синоћ у етнички мешовитом насељу Бошњачка махала у северном делу Косовске Митровице. Ради се о непознатој мушкој особи и за сада. Истражне јединице су на терену које треба да утврде чињенице. (ртс)

– Нагли прелаз на електрична возила који ће предводити Кина смањиће глобални раст потражње за нафтом за 70 одсто до 2030. године, показује истраживање саветодавне куће “Карбон трекер“. (ртв)

MD MONTEL