Испливао документ, знаменити Јевреји и петљање с ФАЈЗЕРОМ!

Kolubara

Србија и цео свет воде битку са пандемијом корона вируса, а чини се бар према званичним информацијама да је ситуација никада гора. На хиљаде заражених, на десетине умрлих сваки дан, пребукиране болнице и здравствени систем пред пуцањем. Једини спас је како је предочено јавности вакцина.

Недавно је америчка компанија Фајзер прва објавила да има поуздану вакцину и да су дани у питању када ће бити започето са употребом широм света. Врло брзо су стигли и резултати још неких америчких и руских компанија које тврде да имају вакцину готово спремну за употребу и да су дани у питању пре него што се почне вакцинација светске популације.

Председник Србије Александра Вучић је брже боље по објави делотворности Фајзерове вакцине, победоносно објавио да је Србија договорила куповину 1.8 милиона доза исте, и да би први становници могли да је добију веч до краја 2020 године. Како је више пута истицао, све одлуке везане за борбу против епидемије опаког вируса, Вућић доноси на основу препорука струке, оличене пре свега у члановима кризног штаба које је недавно одликовао највећим почастима.

Прва виолина критног штаба, епидемиолог Предраг Кон, сваког дана са малих екрана и друштвених мрежа од почетка пандемије шаље драматичне поруке грађанима о опасности која нам прети од короне, упозоравајући нас, попут покварене плоче да носимо маске и држимо дистанцу. Један је и од главних заговорника вакцине као ултимативног решења корона кризе коју је на основу личног искуства прогласио гором и од рата.

Занимљиво је да је први човек кризног штаба, сарадник компаније Фајзер на пољу проналаска и производње вакцина као и још неколико фармацеутских компанија. Овај податак стоји у његовој званичној биографији објављеној у књизи Знаменити Јевреји Србије у издању Јеврејске заједнице Србије.

Поставља се питање – дали онда постоји сукоб интереса приликом набавке Фајзерових вакцина, ако је први човек кризног штаба и један од саветника приликом избора вакцина истовремено и сарадник компаније од које ће Србија купити скоро два милиона доза за потребе својих грађана?

Извор: нашаборба

MD MONTEL