Кафић у Италији забранио разговор о корони!

Kolubara

Забрањен разговор о корони!!!

Менаџерка маленог бара у римском предграђу својим гостима жели да омогући предах од глобалне пандемије и уживање у кафи.

„Већ месецима се говори само о корони па смо ми одлучили да разведримо атмосферу“, каже Кристина Матиоли, менаџерка бара који се прикладно зове „Филинг“. Италија је била прва европска земља погођена пандемијом и претрпела је најдужи и најстрожи карантин.

Након неколико угодних летњих недеља, кад се живот замало вратио у нормалу, пандемија поново доминира свиме.

„Није то стање порицања или неразумевања онога што нас окружује, него једноставно желимо да предахнемо“, рекла је Матиоли.

Већина гостију позитивно је реаговала на забрану. Бруна Пјаца, која тамо редовно долази, мисли да је то сјајна идеја.

„Сити смо разговора о корони, не можемо то више да поднесемо, где год идемо само о томе разговарају. Срећна сам да могу да разговарам о било чему другом“.

Дезинфекцијска средства су на столовима, а маске носе сви који не једу или не пију. Бар мора да се затвори у 18 часова по владиној уредби за сузбијање ширења вируса. Матиоли је чак онима мање маштовитима на зидовима навела понуду тема за разговор, од историје до културе.

„То је био паметан потез, рекао бих чак и неопходан“, додаје редовни гост, фризер Маурицио Ћокари.

„Морамо да престанемо да разговарамо о томе, морамо да решимо проблем, а не о њему да разглабамо“.

А шта ако разговор ипак скрене на забрањену тему?

„Нема санкција, али покажем им натпис“, смеје се 35-годишња Матиоли. И чини се да има успева. Почели су да јој долазе нови гости који су чули за бар у којем се не разговара о корони.

„Власник кафића у Трентину, на северу Италије, ставио је сличан натпис, али ме је прво питао за допуштење“, додаје с поносом.

Извор: нашаборба

MD MONTEL