ПОБЈЕДА СРПСКОГ НАРОДА: Вакцинација Против Короне Неће Бити Обавезна!

Kolubara

Вакцина није обавезна

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас да вакцина против коронавируса, када буде набављена, неће бити обавезна него препоручена, као и да за сада нису разматрања ограничења за оне који евентуално не желе да је приме. Лончар је за телевизију Хепи изјавио да су предвиђени приоритети међу онима који би међу првима могли да приме вакцину када буде доступна, да су на првом мjесту здравствени радници који раде на инфективним клиникама у црвеним зонама, затим остали здравствени радници, службе безбijедности, војска, полиција и јавне службе.

– Одавно су написана та правила, могу да буду мало модификована због специфичности вируса, али вакцинација није обавезна, она је препоручена – рекао је Лончар.

Он је на питање новинара да ли ће грађани који евентуално не желе да се вакцинишу против коронавируса моћи да путују, да одлазе у банку, лете авионом или обављају друге послове рекао да поводом таквих ограничења, која су најавиле неке свјетске прије свега авио-компаније, потребно да „имате вакцину која има дозволу и да имате довољну количину да би могли сви да се вакцинишу“.

Лончар је рекао да су приватне клинике у Србији укључене у борбу против епидемије тако што је неким регистрованим микробиолошким лабораторијама дозвољено да раде тзв. „брзе тестове“, али не и ПЦР тестове на коронавирус.

– Они су у обавези да до 12 сати пријаве колико има позитивних да бисмо ми могли да се организујемо – рекао је Лончар, наводећи да се даље збрињавање пацијената одвија у државним здравственим установама.

Извор: Бета

MD MONTEL