ШТА СЕ „КРЧКА“ У БРЧАНСКОЈ БОЛНИЦИ?

Kolubara

Жале се мештани брчанске МЗ Мераје да не могу да дишу. Кажу није Корона у питању, Корона дође и прође ал` овде се ради о нечему много горем од Короне. Извор познат нашој Редакцији тврди да од густог дима не памти када је прозоре на својој кући отворио.

„На Мерајама не помаже маска коју препоручује Кризни штаб већ морамо да носимо војне гас-маске“, каже наш суграђанин.

Данима се у овој МЗ шири тамни и густи дим и неиздржив смрад који долази из спалионице патолошког отпада брчанске Болнице.

„Ово је страшно и неиздрживо. Какав патолоши отпад, ово као да спаљују нуклеарни отпад! Мој пријатељ који је запослен у Болници рекао ми је, незванично, да се у спалионици уништавају чак и пси луталице. Како год и шта год да раде ал` ми дисати не можемо“, каже наш извор који нам је уступио и овај видео снимљен у непосредној близини болничке спалионице.

Жалосно али морамо да потврдимо да није ово једини проблем брчанског Здравства за које менаџмент тврди да је све под контролом. Реално здравство у Дистрикту је одавно у колапсу али то менаџмент не жели да призна. Ко је луд да призна свој пораз? А стварност у здравству је црња од најгоре катастрофе. Немају завоје,  немају лекове, недовољно стручног кадра, примају се на конкурсу радници без искуства, немају ЦТ, магнетну… И зар се то можемо назвати да је „под контролом“?

У последње време сваки смртни случај бележи се као „КОРОНА“ те због тога није дозвољена ни обдукција. Породице покојника чак не добијају ни усмено објашњење ШТА СЕ ДЕСИЛО СА ЊИХОВИМ УМРЛИМ ЧЛАНОМ ПОРОДИЦЕ!

Лекар у овој установи, који је желео да остане анониман, рекао је новинару Редакције портала Објектив МЕДА, да не памти да је здравство у Дистрикту било на нижим гранама као што је то сада случај. И све захваљујући траљавости и неспособности менаџмента. Све колеге, тврди доктор, раде на црно приватну праксу и то није тајна. Он лично је већ предао документа за одлазак у Немачку. О траљавости у Болници, каже, могао би данима да прича. Навео је и пример старице која се налази у Ковид болници за коју је требало обезбедити одговарајућу терапију а која не постоји на залихама у Болници.

„Да се разумемо, Болница нема на залихама чак ни завоје, камо ли одговарајућу терапију. Немамо ни заштитну опрему за запослене те и не чуди што је пола медицинског особља на боловању“, тврди наш доктор.

„Морам признати да сам лично проверио информацију везану за случај старице која се налази на Ковид одељењу. Медицинско особље обавестило је супруга ове старице да, уколико жели да лекари лече његову стару и изнемоглу супругу, он лично мора донети потребну терапију. Старац им је одговорио да то није могуће јер се он налази у кућној изолацији. Медицинска сестра са друге стране телефонске везе је одговорила да то није њен проблем. Јадни изнемогли старац, свестан да крши изолацију и да доводи себе у позицију да због тога буде и кажњен, пешке је обишао неколико апотека да пронађе терапију за своју супругу те је исту и донео у Болницу. То је страшно и недопустиво! На жалост нико због тога неће одговарати“, рекао је наш извор, доктор медицине.

Дакле, у здравственом систему у Дистрикту ништа се не кува. Давно је скувано да Болница „колабрира“! Због чега? То ће „можда“ неки други органи истраживати.

Грађанима остаје једино да се окрену верском лечењу… ако и Бог није дигао руке од њих!

MD MONTEL