ОБЛАЧНО И ХЛАДНО!

Kolubara

У БиХ у већини крајева очекује се облачно и хладно вријеме са мразем Од запада преко југозапада до југа местимично са кишом, на планинама са снегом и леденом кишом, а од централних предела на исток и североисток претежно облачно и суво.

Минимална јутарња температура ваздуха износиће од минус четири до нула, на планинама око минус осам степени Целзијусових, а највиша дневна од нула до пет, на крајњем западу и планинама тог региона до минус два, а на југу Херцеговине до 10 степени Целзијусових.

У четвртак ће током ноћи и ујутру у већини крајева бити облачно, од северозапада ка централним и јужним пределима уз услове за слабу кишу, која ће се местимично ледити при тлу, на планинама и вишим пределима уз умерен мраз, а током дана и увече облачно са кишом у већини крајева.

Минимална јутарња температура ваздуха биће од минус три до нула, а највиша дневна од један до пет, на југу Херцеговине до девет степени Целзијусових.

Током ноћи и ујутру у петак у већини крајева биће облачно, од северозапада ка централним и јужним пределима уз услове за слабу кишу која може прећи у суснежицу, док ће током дана бити облачно са кишом, а после подне смањење падавина и постепено разведравање, осим у јужним крајевима.

Минимална јутарња температура ваздуха износиће од један до пет, а највиша дневна од четири до 10, на североистоку и до 12 степени целзијусових.

У суботу ће током дана преовладавати облачно са кишом у већини западних, југозападних и јужних предела, а биће и обилније кише, те је на југу могућа и грмљавина. После подне област са падавинама шири се на централне и источне пределе, а затим на североисток.

Очекују се и јаче падавине, увече уз пад температуре и снег на планинама. Највиша температура ваздуха биће од пет до 10, а на северу и североистоку до 12 степени Целзијусових.

У Србији ће данас после јутарњег мраза и магле, бити претежно сунчано у већини крајева, док се у западним и југозападним крајевима после подне очекује постепено повећавање облачности, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју повремено јак, југоисточни, у јужном Банату са ударима олујне јачине. Јутарња температура од минус шест до минус два, највиша дневна од два до шест степени Целзијуса.

MD MONTEL