Рад на даљину не може да замјени рад у канцеларији

JP Putevi Brcko

Студија спроведена у 15 земаља показала је да запослени биљеже више радних сати када раде од куће него што је то уобичајено

Да ли радник којем је послодавац наложио да ради од куће треба да ради само од куће или, док обавља посао, може да буде било гдје? Шта је са онима који немају могућност да посао обављају из свог дома? Постоји ли радно вријеме када неко ради од куће и да ли послодавац може да надгледа рад свог запосленог, то јест има ли начина да му „вири” кроз компјутер? Шта се догађа уколико се запослени у току радног времена повриједи у свом дому, који је у новонасталој ситуацији постао његово ново радно мјесто?

Ко плаћа трошкове рада, интернет конекцију и, рецимо, радну столицу? О свим овим питањима разговарало се на трећој националној конференцији „Будућност рада – заводљиви свијет рада на даљину”, која се бавила феноменом преласка на рад на даљину који је подстакнут пандемијом ковида 19, као и добрим и лошим странама евентуалног масовног преласка на такав рад. Џон Месинџер, вођа тима групе за услове рада и једнакост Међународне организације рада, увјерен је да оваква врста рада ипак неће замијенити класичан рад.

– У многим европским земљама, али и у Сјеверној Америци, Азији и Аустралији, од 30 до 40 одсто врста послова могу редовно да се обављају на даљину. Али тако нешто неће се догодити свугде у свијету, већ ће рад на даљину остати само повремена категорија. У земљама у развоју, тек 15 до 20 одсто радника моћи ће да ради на такав начин, али такво пословање неће бити могуће уколико се компанија бави производњом или пружа директне услуге. Земље које се баве пољопривредом такође неће моћи на тај начин да раде – истакао је Месинџер, додајући да не очекује да ће рад на даљину у будућности постати нова норма, пошто никако не може да замијени рад у канцеларијама.

Андреа Глориосо, главни извршилац за стручне послове и јавне политике Европске комисије, подсјетио је на резултате истраживања који су показали да, уколико се радом на даљину управља на правилан начин, он може имати више предности за раднике.

– Запослени тада има могућност да се више фокусира на рад, да штеди на времену јер се не превози до посла. Мане су мањак ваљаног радног простора и опреме за рад – додао је Глориосо.

Један од изазова је и радно вријеме, јер се радници често плаше да ће дуже да раде ако посао обављају на даљину. Студије које Џон Месинџер спровео у 15 земаља показале су да је то био велики проблем, јер је рад на даљину показао да запослени биљеже више радних сати него што је то уобичајено.

Извор: Политика

MD MONTEL