ЈА РАТУЈЕМ САМ Аца Селтик и The Big 4 обрадили композицију Рибље Чорбе

Kolubara

Композиција Рибље чорбе „Ја ратујем сам“, за коју је музику писао покојни Миша Алексић, добила је нови живот кроз обраду групе The Big 4.

Бенд окупљен око гитаристе Ивана Зорановића, пјевача Александра Петровића – Аце Селтика, бубњара Александра Петровића Менгелеа и басисте Жељка Чачија објавио је на Јутјубу своју верзију пјесме „Ја ратујем сам“.

Четворица музичара окупљених у групи The Big 4 снимили су обраду ове пјесме коју је написао Бора Ђорђевић, док је музику компоновао недавно преминули Миша Алексић. Овај хит Рибље чорбе у новом маниру објављен је баш на дан смрти легендарног Алексића, па на тај начин представља својеврсни омаж умјетнику који је изгубио битку са коронавирусом.

– Миша је написао музику и власник је 50 одсто права. Када је чуо пјесму, рекао је: „Момци, ово је фантастично, урадите још један снимак и објавите као сингл“. Дао нам је своје одобрење, а онда је преминуо – рекао је Чачија за Спутник.

– Пјесма „Ја ратујем сам“ је ремек-дјело. Обрадили смо је у Моторхеад фазону, а потом прелазимо у панкерски стил свирке. То је симбиоза разних музичких стилова и наших доживљаја. Ми смо урадили ту пјесму из чисте љубави према Мишиној и Бориној композицији. Нисмо чак ни жељели да откријемо идентитет да не бисмо привлачили пажњу – испричао је басиста.

Сав приход од ове пјесме биће прослијеђен дјеци без родитељског старања.

– Дјеца без родитеља сама се боре кроз живот, препуштени су себи, препуштени улици. Зато ће новац прикупљен од кликова на Јутјубу и емитовања ићи у хуманитарне сврхе, за дјецу свратишта и без родитељског старења – напоменуо је Чачија.

MD MONTEL