ПБД БиХ у два одвојена догађаја два лица лишила слободе

JP Putevi Brcko

Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су у периоду од 01. 12. 2020. године до 04. 12. 2020. године на основу оперативних сазнања у области спречавања организованог криминалитета и злоупотребе опојних дрога, у два одвојена догађаја слободе лишила два лица због основа сумње да су починили кривично дјело “Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога” из члана 232. став (1) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

Први догађај десио се дана 01. 12. 2020. године када су полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ извршили претрес лица Е.Х. рођеног 1989. године у Брчком, а потом по Наредби Основног суда Брчко дистрикта БиХ извршен је претрес и стамбеног објекта које ово лице користи.

Приликом претреса наведеног лица пронађена је и привремено одузета биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу Марихуану и кремаста материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу Амфетамин- „Speed“, као и други предмети који могу послужити као доказ. Други догађај десио се дана 04. 12. 2020. године око 08.00 сати када су полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ по Наредби Основног суда Брчко дистрикта БиХ и под надзором Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ извршили претрес лица Ј.С рођеног 1989. године у Брчком и стана које ово лице користи. Приликом претреса код наведеног лица пронађена је и привремено одузета биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу Марихуану, као и други предмети који могу послужити као доказ.
Напоменимо да су оба наведена лица повратници у извршењу кривичних дјела. Против лица Е.Х. Тужилаштву Брчко дистрикта БиХ је поднесен Извјештај о почињеном кривичном дјелу, док ће против лица Ј.С. Извјештај о почињеном кривичном дјелу Тужилаштву бити поднесен у наредном периоду.

MD MONTEL