ЉЕКАР ВРАТИО МЕДАЉУ ВУЧИЋУ: Ево Вам Је, Па Је Додијелите Криминалцима! ЖИВЕЛА СРБИЈА!

JP Putevi Brcko

Медаљу Вам враћам, да је додијелите њима или некоме по мјери и критеријумима наведених криминалаца, јер ни једна медаља, па макар била она и златна, не може бити већа и виша од породице – написао је у писму љекар инфектолог из Зајечара Ненад Ристовић, вративши високо државно признање Златну медаљу које добио за борбу против коронавируса.

Писмо љекара Ристовића прнеосимо у цјелост:

Поштовани предсједниче, зовем се Ненад Ристовић, љекар, инфектолог из Зајечара. Добитник високог државног признања Златне медаље за заслуге у борби против Ковида-19. Сигуран сам да сте признања додијељивали по одређеним и високим критеријумима, па желим још пар ријечи да Вам кажем о себи.

Завршио сам Медицински факултет (9.07), специјализација из инфективних болести (одличан), ужа специјализација из гастроентерологије и хепатологије (одличан) и положио докторантски испит на докторским студијама из области имунологије (8.00), радим већ 23 године и начелник сам одјељења које пружа услуге и збрињава грађане осам општина Тимочке крајине. Потичем из војничке породице, знам шта је ред и поштовање. Живот сам провео селећи се по Србији гдје је то потреба службе мога оца налагала.

Нису ми стране ни мобилизације 94. ни 99. године, ратови, као и одазивање на сваку војну вјежбу резервног састава Војске Србије од 2015. године. Одазивао сам се на сваки позив у коме је писало ОТАЏБИНА ЗОВЕ, тако је било и овај пут са Ковидом-19. Прво Ниш, па Зајечар затим Београд. Одазвао сам се у тренутку када ми је мајка била на самртној постељи. Њена смрт ме је затекла у Београду на нашем заједничком задатку у борби притив Ковида-19. Сахранио сам је, и након пар дана вратио се у строј здравствених радника за које не постоји НЕ МОГУ и НЕЋУ, него само борба за осмијех на лицу сваког нашег пацијента.

Вијест о додјели признања ме је затекла на дан када сам након завршене смјене осјетио симптоме Ковида-19. Након два дана болест је захватила и остале чланове моје породице.

Додијељена медаља изазвала је буру у нашем граду. Велики број људи се јављао са честиткама за мене и све здравствене раднике дајући нам подршку да истрајемо у овој борби против Ковида-19. Овакво високо државно признање није дошло у наш град више од 25 година, било за појединца, било за установу.

Сада Вам се обраћам као предсједнику Српске напредне странке. Ударце и нападе од чланова ваше странке трпим од 2012. године, и на то сам се навикао. А Ви можете претпоставити о каквом се арсеналу увреда ради. И моја реакција не би била ни приближно оваквог интензитета да двојац са кормиларом криманалаца из врха Ваше странке у Зајечару, један осуђен за злоупотребу службеног положаја а други за насиље у породици, нису прешли сваку границу и мјеру.

Ударили су на моју породицу. Породица је светиња. Без породице нема Србије. А све због политиканства и из става да вулгарним и крајње бестидним нападима осрамоте моју породицу и мене и тако стекну политичке поене за предстојеће локалне изборе, који би се требало одржати у априлу 2021. године. Страх је велики, сматрају да су вашим признањем они изгубили све, и да сте ми Ви дали предност која је недостижна.

Обраћам Вам се као отац, супруг и човјек чију намјеру немојте лично схватити, већ како борбу за моју и вашу породицу. Јер такви или њима слични који немају ништа од морала као ни од породице, не знају за животне вриједности.

Зато Вам медаљу враћам, да је додијелите њима или некоме по мјери и критеријумима наведених криминалаца, јер ни једна медаља, па ма била она и златна, не може бити већа и виша од породице.

Нећу Вам више одузимати вријеме јер се морамо вратити нашој заједничкој борби и одсудној одбрани здравља нашег народа и отаџбине од Ковида-19, али будите увјерени да ћу се борити против криминалаца у вашим редовима, а вјерујем да ћете као отац, супруг, човјек и правник бити на страни истине и правде.

Желим Вам сву породичну срећу и здравље. Ваш Ненад Ристовић, љекар овдашњи са породицом.

ЖИВЈЕЛА ПОРОДИЦА! ЖИВЈЕЛА СРБИЈА! А била она и златна, не може бити већа и виша од породице.

Извор:нашаборба

MD MONTEL