Послије осам вијекова на небу ће се 21. децембра 2020. године појавити ВИТЛЕЈЕМСКА звијезда

Kolubara

Спремите се за својеврсно чудо, јер ће се 21. децембра на небу догодити вансеријски догађај!

Тог дана ће се двије највеће планете у нашем соларном систему, Јупитер и Сатурн, поравнати. Такав положај планета створиће Витлејемску звеијзду. Ова појава се није догодила у посљедњих осам вијекова.

Дакле, на дан зимског солстиција ове планете ће се поравнати, биће у истој линији и створиће дуплу планету, која се ријетко појављује. Управо се то догодило када је Христ рођен и зато је ова појава позната као Витлејемска или Божићна звијезда. Управо ову звијезду стављамо на врх јелке.

Отуд и вјеровање да су се тада из Багдана ка Јерусалиму кренула три мудраца, јер је Багдад тада био најбољи астрономски центар и знали су да „читају“ небо.

Посљедњи овакав „плес гиганата“ одиграо се у Средњем вијеку, уочи смрти Стафана Првовенчаног.

Посљедњи пут се овај плес гиганата на небу догодио у Средњем вијеку, 3. марта 1226. године. Сатурн и Јупитер ће поново доћи близу (али не оволико) тек 15. марта 2080. године.

Шта значи када се догоди овако ријетка астролошка појава? Сусрет два планетарна гиганта сигурно најављује велики догађај, као што се увијек догађало у историји. Многи астролози вјерују да је њихов сусрет – нада.

Сусрет Јупитера и Сатурна означава почетак „ере Водолије“.

За почетак, тог дана ће Сатурн из сазвежђа Јараца прећи у Водолију, а „ера водолије“ трајаће до марта 2023. године.

Да би схватили значај овог сусрета прво се подсетимо шта су Сатурн и Јупитер? Сатурн је симбол традиције и правила, закона. Јупитер је духовни аспект, сазнање, нови поглед на свијет. Дакле, ове двије планете ће се под Водолијом сукобљавати.

Сатурн тражи да напредујемо и будемо одговорни за своје поступке, па ако смо се у протеклом периоду развијали (а не стагнирали) Јупитер ће нас благосиљати.

Међутим, у астрологији ништа не може да се генерализује, па са сигурношћу може само да се каже да ће наредна година бити у знаку буђења. Астролози претпостављају да ће бити и револуција, јер Водолија представља народ, али позитиван крај ће доживети само они који су одговорни.

Зашто је Витлејемска звијезда вансеријски догађај?

Зато што се конјукција Јупитера и Сатурна дешава на 0 степени, а у астрологији нула означава почетак.
Сатурн и Јупитер су двије највеће и најважније планете које утичу на све.
Дешава се у зимском солстицију, најкраћем дану послије којег поново долази свjетло.
Којукција Сатурна и Јупитера се у Водолији није догодила од 1623. године.
Конјукција се дешава и фиксној звијезди Алтаир, симболу храбрости.

Звијезда најавила смрт

Божићна звијезда је најавила смрт Стефана Првовенчаног, послије које се замонашио и узео име Симеон.

Израел је Лав

Астролози древног Вавилона су препознали важан догађај, рођење Исуса, зато што се Витлејемска звијезда појавила у сазвежђу Лава, а он представља Израел.

Извор: Новости.рс

MD MONTEL