Епидемиолошке мере остају на снази до 10. јануара

Kolubara

Штаб за заштиту и спасавање донио је данас наредбу којом актуелне мере на подручју Дистрикта због КОВИД-19 остају на снази до 10. 1. 2021. године, укључујући и радно време угоститељских објеката и полицијски час.

Забрањује се кретање лицима на подручју Брчко дистрикта БиХ у временском периоду од 22.00 до 5.00 часова. Од ове мере изузимају се сви запослени који врше службене дужности или су укључени у спровођење мера и активности у вези са проглашењем стања природне несреће због корона вируса, као и запослени у правним лицима у којима се ради континуитета производње рад одвија у смјенама.

Рад угоститељских објекта, на основу одлуке Штаба за заштиту и спасавање, и даље је до 19.00 часова као и рад спортских кладионица, коцкарница и других приређивања игара на срећу те теретана, фитнес центара, школа спорта и рекреативних активности којe се обављају у затвореном простору.

Када је реч о раду школа, прво полугодиште школске 2020/2021. године завршава се 18. 12. 2020. године, а  друго полугодиште почиње након зимског распуста 11. 1. 2021. године, осим уколико због епидемиолошке ситуације не дође до промене.

MD MONTEL