Ванредно кратка седница Кризног штаба о новим мерама

Kolubara

Јутрошња седница Кризног штаба за борбу против епидемије коронавируса трајала је краће него досадашња заседања, а завршена је без изјава и коментара, уз најаву да ће се више о потенцијалним новим мерама знати у 15 сати на конференцији за новинаре у Палати Србија.

Репортер Нова.рс није успела да добије коментар од чланова Кризног штаба, који су напустили Палату Србија након седнице. У пролазу, министарка за рад Дарија Кисић кратко је рекла новинарима: “Причаћемо”.

Подсећамо, Кризни штаб за борбу против пандемије коронавируса данас је требало да разматра какве епидемиолошке мере ће бити на снази током наредног викенда. Претходних дана било је више различитих најава да би можда могло доћи до попуштања мера које се односе на рад непрехрамбених продавница током предстојећег викенда. Поједине компаније које су повезане са великим тржним центрима добиле су незваничне најаве да припреме за рад предстојећег викенда.

Те претпоставке су засноване на чињеници да је дошло до мањег пада броја заражених, па би Кризни штаб могао да ревидира одлуку о радном времену и да дозволи да и непрехрамбене радње буду отворене викендом, али скраћено – до 15 сати. Све се то повезује наравно и са празничним периодом, који је пред нама, а за који се може рећи да почиње овог викенда, једном од најзаступљенијих слава у Србији – Светим Николом.

Извор: нова.рс

MD MONTEL