Дијаспора ипак кренула на Балкан?

Kolubara

На граници Аустрије ка Мађарској и Словенији данас послије подне дошло је до формирања километарских колона, па се дуго чека на прелазак границе.

На граничном прелазу Никелсдорф, на улазу у Мађарску, се већ у 14 сати, због гужве чекало два сата, јавља дописник Тањуга из Аустрије.

У преподневним сатима није било гужви, али је од 13 сати већа фреквенција возила, тако да је са најприје 15 минута пре подне, чекање на прелазак растао на сат времена, а онда и на два сата.

На граничном прелазу Шпилфелд, ка Словенији, од јутрос је присутна километарска колона камиона, која је већ достигла више од 10 километара, а све је већа и колона путничких возила.

Гужве на оба прелаза које обично користе грађани поријеклом из држава региона за повратак у домовину, указује на то да је, ипак, један велики број грађана њих кренуо у Србију и остале државе.

Многи су кренули како би прославили Светог Николу, који се сутра обиљежава, као и прије почетка школског распуста, који стартује у сриједу, како би избјегли обавезан ПЦР тест или карантин, што је мјера која ступа на снагу у Србији у недјељу, 20. децембра.

Извор: Независне

MD MONTEL