Данас одржана конститутивна седница Скупштине Брчко дистрикта

Kolubara

За председника Скупштине, у првом кругу, изабран је Синиша Милић, док је место потпредседника припало Иви Филиповићу. Једини кандидат Скупштине за градоначелника Брчког био је Есед Кадрић. Од укупног броја посланика, за је гласало 30, док је против био 1 посланик.

Новоизабрани градоначелник Есед Кадрић, између осталог, најавио је да ће следећа година бити година великих реформи у Брчком у институционалном смислу и година припрема за реализацију великих значајних инфраструктурних пројеката те да следи изазован период за нови сазив Владе.

“Неопходно је истаћи да ће нова Влада у сарадњи са парламентарном већином већ од сутра интензивно радити на припреми новог буџета за 2021. годину са свим елементима који морају одговорити на негативне последице пандемије корона вируса. У свему видимо велику шансу за јавно инвестирање које ће надоместитити тренутну кризу у којој се налазимо”, рекао је Кадрић.

Градоначелник Кадрић је најавио да ће учинити све да се у потпуности обезбеде средства за реализацију Градског стадиона и интензивно радити на стварању услова да се кроз усвајање регулационих планова омогући наставак изградње пешачке градске зоне.

Нови председник Скупштине изразио је задовољство због конституисања Скупштине Брчко дистрикта у складу са изборним резултатима у релативно кратком времену и постигнутим договором за избор челних људи у Брчком.

“Ово је важно из разлога што смо суочени са једном озбиљном ситуацијом коју је проузроковала експанзија епидемије корона вируса која се одражава не само на здравље становништва него и на привреду и друге друштвене токове. Из тог разлога морамо да имамо што пре конституисане изабране органе власти како би се могли ухватити укоштац са тим проблемима”, рекао је председник Милић.

Прва редовна седница Скупштине очекује се иза 15. јануара, најавио је Милић.

MD MONTEL