Преминуо Мићо Мићић

Kolubara

Доскорашњи градоначелник Бијељине, Мићо Мићић, преминуо је у Универзитетско-клиничком центру Републике Српске у шездесет четвртој години од последица заразе вирусом корона.

„Након вишеседмичне борбе са болешћу узрокованом корона вирусом и упркос напорима лекара и медицинског особља да му спасу живот, данас је у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у 12:05 часова преминуо Мићо Мићић,“ саопштено је из УКЦ РС.

Мићо Мићић рођен је 6. септембра 1956. године у Бијељини, Факултет за физичку културу завршио је 1981. у Сарајеву, до 1996. радио је као професор у Калесији и Бијељини, у чијој је административној служби до 2000. године био начелник Одељења за борачко-инвалидску и цивилну заштиту.

Од 2000. године био је министар за избеглице и расељена лица Републике Српске, а од 2003. министар рада и борачко-инвалидске заштите.

На локалним изборима 2005. године Мићић је изабран за начелника тадашње општине Бијељина и на ту дужност је реизабран 2008, док је четири године касније изабран за првог градоначелника Бијељине, а други мандат је освојио 2016.

Мићић је носилац Ордена Светог Саве првог и другог реда који додељује Свети архијерејски синод Српске православне цркве. Европски покрет у БиХ му је доделио признање „Европски начелник Републике Српске 2012. године“. Добитник је и високог признања „Златна плакета „Лидер локалне самоуправе деценије““ које му је 2012. године доделила Интернационална лига хуманиста – Лига за мир.

Живио је са супругом у Бијељини. Отац је троје деце.

Извор: мондо

MD MONTEL