ПРИМИО ГА ЧАЛЕ ПРЕМИЈЕРНО!

JP Putevi Brcko

Од како је света и века владари су лагали своје поданике. Наравно, некада је то лагање било у много мањој мери – док владар пошаље гласника на коњу да пренесе абер поданицима својим.  Тако је требало да прође и пола године да једна лаж стигне у сваки ћошак државе – осим ако опозициони дивљаци не поједу гласника на путу од владара до поданика. Стога је знало да се деси и да нека лаж и не стигне никако. То је био разлог што у то време није било много лажи – али било је!

Касније, захваљујући проналазачу Клоду Шапу, а још касније и Семјуелу Морзеу, владари су, народски речено „били на коњу“ јер су телеграфом лажи стизале много брже до поданика.

Лажи нису припремали само владари већ и њихови мајстори приређивачи (стручни сарадници). Један од њих је и Гебелс који је за потребе Хитлера унапредио лагање путем Радио таласа. То је било веома популарно и изузетно ефикасно.

У време ћопавог Загорца и једнопартијског система народ је, осим звука, могао и да види свог лажова и то путем ТВ екрана. А једна од свакодневних емисија у којима је тадашњи систем одашиљао своје лажи звала се ТВ Дневник. То је и дан данас остала непромењена и најефикаснија емисија у којој су прикупљене лажи током дана пласиране у централном Дневнику и у које народ и дан данас верује до имбецилности.

Наравно, како је технологија напредовала тако су се и лажи увећавале те је данас омогућено владарима да своје лажи пласирају путем разних платформи на друштвеним мрежама. И тако долазимо до оног чувеног да ЈЕДНА ЛАЖ ПОНОВЉЕНА ВИШЕ ПУТА ПОСТАЈЕ ИСТИНА.

А народ ко народ, све то мирно гледа и гута, те више и не зна шта је истина а шта лаж! Готово је немогуће не прогутати неку дневну лаж којом нас бомбардују са свих страна!

Ево гледам премијерно пелцовање Чалета-Брнабе. Примила га је у левицу руку. Дал је истина или не? Ко то зна, ал` била је на свим ТВ каналима! И није једина. Примила га је и доктор Мерлин Монро Кисић и доктор КонЧита. И након што су га примили, Чале излази поново пред камере и на сав глас говори новинарима „ДОБРО СМО, БЕЗБЕДНЕ СУ“…

Еј, њена (или његова) реч треба мени да буде репер и охрабрење да је вакцина безбедна и да се затрчим да и мене пелцују!!! Па не копчам се ја на леђа рођо мој!

Прво, Чале ти не знаш дал` си пошла/о ил` си дошла/о! Друго, ни сам/а себи не верујеш у све што кажеш а сад тражиш од мене да ти верујем да је вакцина безбедна! Еј, није то мала ствар јбт!

Исти случај је и са ово двоје несрећника из Кризног штаба. Њима не верују ни њихови чланови породице а камоли ја да им верујем. Мењали су своја мишљења милион пута у ово време пандемије. Фамилија их се одрекла и сад треба ја да им верујем! Ма страшно јбт!

Треће. Није ово теорија завере ал` ко може да ми гарантује да њих данас нису пелцовали неким коктелом витамина?! Угао снимања камере је такав да нит видиш ШТА СУ ИМ УБРИЗГАЛИ ОНИ НЕСРЕЋНИ ДОКТОРЧИЋИ, НИТИ ДАЛ` СУ ИХ УОПШТЕ БОЦНУЛИ?! Ајте да се не лажемо.

А оно што мене највише (као и већину поданика) брине су ЛАЖИ! Ни један произвођач вакцине није потврдио 100% сигурност вакцине. Да вам не причам да је састав ове вакцине СТРОГО ПОВЕРЉИВА ТАЈНА! Зато се сваки произвођач и ограђује и не одговара за нус појаве.

За сваку досадашњу вакцину вирусолози кажу да се не препоручује пацијентима са анафилактичким шоком, односно кардио-респираторним застојем због алергије, затим трудницама се не препоручују живе вакцине, пацијентима са акутним обољењима, особама са тромбоцитопенијом…

ШТА ЈЕ СА ОВОМ ВАКЦИНОМ ПРОТИВ КОВИДА?

КО СМЕ ДА ПРИМИ ВАКЦИНУ?

МОГУ ЛИ ТРУДНИЦЕ ДА ПРИМЕ ВАКЦИНУ ПРОТИВ КОВИДА?

ТРЕБА ЛИ ДА ПРИМЕ ВАКЦИНУ ОНИ КОЈИ СУ ПРЕЛЕЖАЛИ КОВИД?

ЗАШТО ДЕЦА НЕ СМЕЈУ ДА ПРИМЕ ВАКЦИНУ?

ЗАШТО ПРВО ЕКСЕРИМЕНТИШУ СА ОСОБАМА СТАРИЈИМ ОД 65 ГОДИНА?

И још милион питања ЗАШТО?

На ова и многа друга питања имамо само мрвице које нису чак ни добро припремљене лажи! Прави одговор НЕ – ПО – СТО – ЈИ!!!

И сад ја треба да верујем Чалету јер је он/а (оно) прво га примило! Ма не пада ми на памет! Нарочито јер иза свега овога стоје они белосветски здравствени баксузи којима је здравље само у имену организације, а њихов примарни циљ је НОВАЦ. Зато, кад дође до колективне вакцинације ево ја своју дозу поклањам првом ономе који жели да се вакцинише – гратис. Нека му је са срећом!

Чале, ко зна, можда тај коктелчић који си примио/ла буде и плодоносан за тебе! Сачекаћу реакцију. Најбитније је да си га и ти примила/о па шта год да је то било – ако сад не затрудниш можда се деси након ревакцине!

MD MONTEL