ПОТВРЂЕНО – ДЕДА МРАЗ ДОЛАЗИ У КОНДОМИНИЈУМ!

Kolubara

Још као мали увек сам се радовао крају године због доласка Деда Мраза. Ево и дан данас радујем се јер верујем да Деда Мраз долази са лепим вестима и лепим поклонима. И тако, седим у дневној соби и са пажњом читам писмо које нам је Деда Мраза послао на адресу редакције Објектив Медиа. ДОЛАЗИМ – писало је у наслову!

Морам признати да се, упркос епидемиолошким мерама које су на снази, дивим храбрости најпознатијег дедице који није чак ни вакцинисан против Ковида а доћи ће код нас у презаражени Кондоминијум. Помислио сам (глуво било) да ће нам донети вакцине! Ал` на нашу жалост вакцине ће нам послати несрећни Вучић. Срећа у несрећи, те ће то бити тек једва двадесетак комада – за оне одозго! Јбг, и он је једва добио 4800 комада, што неће бити довољно да пелцује ни све у домовима за старе… Добро, дакле Деда Мраз не доноси вакцине! Супер. Читам даље писмо Деда Мраза!

„Долазим са радосним вестима за све Кондомичанке и Кондомичане који су ми и ове године писали. Желим да одржим континуитет и у овим тешким пандемијским условима“… (ово „КОНТИНУИТЕТ“ ме подсећа на овогодишње Сусрете позоришта „ДА ОДРЖИМО КОНТИНУИТЕТ… због буџета странке вероватно, ал` добро – читам даље)!!!

„Стало ми је да и наредне 2021-ве године и даље будете хумани, те вам доносим обиље снаге да  истрајете у прикупљању новчаних средстава путем СМС порука за лечење свих оболелих којима је новчана помоћ преко потребна за наставак живота. Добро, нека удружења ће добити значајна новчана средства ал` то неће бити за лечење већ за „редовно“ одржавање удружења“, каже Деда Мраз настављајући:

„Стога ће мој долазак улити храброст и оболелима да не губе наду у помоћ свих вас који сте увек несебично хумани“ – пише Деда Мраз.

„Када је реч о здрављу осталих мештана Кондоминијума, потрудио сам се код надлежних да, као и до сада, лечење буде бесплатно – осим плаћања партиципације и плаћања за сваки дан лежања у Болници. Ту се подразумева да ће породиље и даље плаћати спиналну 600 КМ а царски рез 601 КМ јер, и у 2021-вој царски рез мора бити скупљи за марку од спиналне, и ту неће бити поскупљења. Осим ако Евро не скочи у односу на КМ“, са пажњом пише Деда Мраз.

„Било је велике муке и око набавке ЦТ уређаја и магнетне резонанце али сам – пише даље Деда Мраз – успео да убедим надлежне у Влади да одложе набавку ових уређаја штетних по здравље Кондомичана. Није добро да се народ зрачи, те су ми обећали да ни наредне године неће набављати ове уређаје. Било је „потегни, повуци“ јер један део чланова Владе и Скупштине је хтео под сваку цену да набави два уређаја уз образложење да се ради о застарелим уређајима који „готово да не зраче никако“ ал` сам их замолио ко рођену децу да то ипак не чине. Зрачење је зрачење па било да се ради о мањој или већој количини зрачења. Наравно морао сам да им обећам да ће и наредне четири године бити у власти те сам их некако и умолио“, кити Деда Мраз у писму нашој Редакцији!

„Било је потегни, а Бога ми и повуци – наставља да кити дедица – и око културе у Кондоминијуму за наредну годину. Хтели су неки „једнобојни“ да отму овим „двобојним“ културу након Избора ал` и то сам средио. Са радошћу могу да кажем да, када је реч о култури, и у наредној години остаје све исто! И наредне 2021. године култура у Кондоминијуму имаће „редовних милиончића из буџета“ те ће Кондомичани и Кондомичанке моћи да прате полугодишње активности расцветавања Савског цвета, разграђивање Младих градитеља, штрикање у колу Народног стваралаштва, као и најпопуларније (не)одлажење на невидљиве Позоришне сусрете путем видео материјала“, усхићено пише Деда Мраз.

„И наредне 2021. године – пише нам Деда Мраз – мештани Кондоминијума ће уживати у лепоти подшпрајцане Јелке у центру града пред новогодишње празнике. Обећали су ми надлежни да неће посадити једну Јелку за цео живот већ да ће у буџету и даље бити обезбеђене десетине хиљада марака за украсе по улицама и за Јелку која ће, за разлику од овогодишње, наредне године бити под васер-вагу причвршћена и коју ни јачи ветар неће одувати“, тврди Деда Мраз.

Морам признати да ми је „обарање Јелке“ у време пристизања писма од Деда Мраза било мало превише „случајно“. Постоје претпоставке да је баш дедица крив за рушење овогодишње Јелке у центру града.

Врло је могуће да је бљештавост украса заслепила Ирвасе те су при слетању санке Деда Мраза налетеле на Јелку. Према тврдњама мештана са околних зграда Деда Мраз је виђен у центру града како мобилним телефоном зове комуналце да дођу да поново подшпрајцају Јелку. Због велике брзине при слетању Деда Мраз је добио „само“ мандатну казну као и казну за неплаћање паркинг места. То је разлог за веровање да је баш он оборио Јелку. Наравно, ако казну плати у року од седам дана казна ће бити упола мања – срећа за њега.

Све се десило у време полицијског сата те нема повређених… осим видно испрепаданог Деда Мраза. Кажу комуналци који су стигли да поново подшпрајцају Јелку да је Деда Мраз хтео да се окрепи чајем са румом ал` није знао да локали не раде након 19 часова. Не ради чак ни фонтана у центру града те дедица није могао да окрепи ни своје Ирвасе. Кажу присутни комуналци да је дедица за претрпљени страх хтео да поднесе пријаву Одељењу за европске интеграције ал комуналци нису знали да дедици објасне у ком приватном стану се налази ово владино одељење. Чак је, тврде присутни комуналци, Деда Мраз хтео на све ово и тужбу да напише ал` адвокати не подлежу фискализацији те дедица не би могао да правда новац за тужбу те је од исте одустао!

Мада је врло могуће да је за обарање Јелке крив народ Кондоминијума који је неокићену Јелку окитио властитим украсима те несрећница није издржала под тежином украса. Зато је, вероватно, и морала је да буде срушена! Ал` то ће испитати надлежни у Комуналном предузећу!

Кад смо код комуналаца… има и једна лоша вест коју нам је у свом писму написао Деда Мраз.

„Драги моји Кондомичани помало сам разочаран у вас! Ни сањао нисам да можете тражити да рачуни за комуналије у наредној години буду смањени. Дал сте бре нормални? То није могуће! Зар вам је пуно једном месечно ненајављен нестанак струје и тек свака два месеца нестанак снабдевања водом? Па јел желите да вам притисак у цевима буде још гори? Зар желите да пуцање главног вода на потезу Плазуље – Грбавица се прошири и да вам почне пуцати на сваком ћошку и то сваког петка у седмици? Зар желите да вам електрична енергија нестаје и на верске празнике? Зар желите да Комунално купи у своје власништво камионе-смећаре, а не да их овако јефтино изнајмљује од других општина у БиХ? Знате ли ви колико би то све коштало Комунално предузеће драги Кондомичани? Ни свесни нисте колико сте срећни јер комуналије плаћате нешто више него они несрећници у Демократској Републици Конго… Добро, није вам годишњи БДП као код Вучића ал` добро је вама и овако. Зато будите срећни што вам нисам подигао цене за комуналије још пред католички Божић. За сада ће повећање бити тек након православног Божића“, љутито се расписао Деда Мраз који је на крају писма пуно поздравио све мештане Кондоминијума на челу са супервизором!

И тако, драги моји и драге моје… читам писмо и верујем да се и ви радујете што нам је Деда Мраз обезбедио у наредној години прегршт позитивних ствари и што је потврдио свој долазак! Ако будемо добри можда нам опет дође и наредне године. Стога, Срећна нам Нова… само да не буде још гора!!!

MD MONTEL