БЛИЦ ВЕСТИ

Kolubara

-У новом Градском већу Мостара биће 15 Хрвата, 14 Бошњака, четворо Срба и двоје из реда осталих, показују резултати локалних избора у том граду које је објавила Централна изборна комисија БиХ.

-Стотине миграната до даљег ће остати у кампу Липа у којем ће у кратком року бити побољшани услови боравка. Ово је закључак делегације Савета министара, међународних организација, кантоналних и градских власти који су посетили овај прихватни центар код Бихаћа.

-Лидер СДА Бакир Изетбеговић не престаје да провоцира Србију и Хрватску. Оптужује их да оспоравају територијални интегритет БиХ, а истовремено тражи да се КиМ, део Србије, призна као независна држава.

Влада Републике Српске дала је сагласност да се „Железнице“ убудуће организују као холдинг. У интервјуу агенцији Срна, ресорни министар, Ђорђе Поповић, изјавио је да је процењено да ће овај облик имати највеће бенефите када је реч о управљачком и рачуноводственом раздвајању фирми унутар „Жељезница“. Он је рекао да се очекује се да ће изградња аеродрома у Требињу почети у рано прољеће.

Извор: агенције

MD MONTEL