БЛИЦ ВЕСТИ

Kolubara

-Градоначелник Брчког Есед Кадрић даровао је прве бебе рођене у новој години новчаним износом од по 500 КМ. Прве породиље у Брчком у 2021. години су Слађана Арсенић и Љиљана Милојевић, а бебе су рођене 2. јануара.

-Према данашњем саопштење Штаба за заштиту и спасавање у Дистрикту су преминуле две особе, једна особа мушког пола и једна особа женског пола, а на основу урађених анализа у последња 24 сата регистровано је пет нових случајева заразе вирусом корона. На резултате чекају још 92 тестиране особе, а укупно активних случајева је 1127. На одељењима смештено је 55 пацијената, од којих 18 са тешком клиничком сликом.

-Чланице Кола српских сестара „Мајка Јевросима“ из Брчког данас су социјално угроженим породицама поделиле око 70 хуманитарних пакета са основним животним намирницама. Пакети су садржавали прехрамбене намирнице – брашно, уље, шећер, со, макароне, рижу, као и средства за хигијену. Славојка Иљић, председник Удружења каже да је све више оних којима је овај вид помоћи потребан и који им се свакодневно обраћају.

MD MONTEL