МОЖДА НАМ СЕ ЛОШЕ ПИШЕ?

Kolubara

„Оптимисти кажу да ће народ у будућности да једе камење! Песимисти мисле да камења неће бити довољно за све“!

Већ првог радног дана, у Новој 2021. години, списак са предлогом нових министара угледао је светлост дана. Тај списак ће тек крајем месеца јануара Скупштина Кондоминијума усвојити – или не.

Наравно, списак је усагласила већина те је тешко поверовати да исти неће бити усвојен, упркос чињеници да је већина предложених министара непозната јавности – анонимуси! Ужем кругу чланова својих политичких партија ови анонимуси су познати јер су ти исти анонимуси њима донели гласове, те сада за узврат и убиру плодове задњих локалних Избора. Када је јавност у питању ови анонимуси су познати само члановима фамилије! Да ли је то добро?

Пре него што је списак предлога нових будућих министара угледао светлост дана из појединих политичких партија могло се чути „ако не буде знао свој посао биће замењен“!

Ало рођо! Па још ни именовани нису а ви већ причате о сменама… Што би рекли – „НЕШТО ЈЕ ТРУЛО У ДРЖАВИ ДАНСКОЈ“!!!

Да се разумемо, можда ти нови будући министри имају капацитет ал` се у старту зна да, након две деценије траљавости овдашњег система, није могуће траљавост и поправити, те се „кријемо“ иза „неспособност“ будућих министара!

Дакле, не мора да буде правило да анонимуси нису дорасли својој функцији. Вероватно је бар трећина тих анонимуса завршила неки нормалан факултет, а не ове викенд факултете са просеком оцене 9,79. Стога је врло могуће да ће (бар та трећина нових министара) и заиста направити неке позитивне резултате. Мада…

Мене више брине она већина анонимуса, будућих министара, за које њихова странка каже да, ако не буду радили свој посао како треба, странка ће им наћи замену!!!

Ајде да не улазимо какав факултет је завршио будући министар. Па чак и да се ради о „викенд“ факултетима требало је то платити. Није мала ствар 3-4 па чак и 5 хиљада маркица излистати по једној години „студирања“! Добро, неко ће рећи да ће нови министар комплетну своју викенд школарину вратити кроз полугодишњу плату на челу министарства. Јесте, ал није ни министар бити лако друже мој. Замисли да је 90% већа шанса да министар, за разлику од обичних смртника, добије дијабетес, повишен крвни притисак, гојазност, ћелавост, пад импотенције због стреса (или ти штреса), а да не причамо о шуљевима од седења… Није то лако!

А шта ако се деси да неки министар напипа робију? Па знате ли ви колико је афера до сада у Кондоминијуму било и колико министара годинама седи у апсу? Сетите се само афере са таблет рачунарима у Просвети! Па запошљавање фамилије у истом Одељењу. Па оне силне хампе око (не)отварања музичке секције у Гимназији и куповине неких инструмената… Да не причамо о кречењу подручних школа преко зетове фирме…

Шта је са аферама и ухапшеним учесницима око куповине оних респиратора, ЦТ уређаја и магнетне резонанце? Па ваљда сте упознати да је комплетно министарство на челу са свим шефовима у здравству напипало апсану?! Па она афера око невраћања новца прекинуте специјализације, затим плаћања спиналне, наплаћивања приватне праксе у јавној установи… Само се присетите колико је тек ту људи заглавило робије!?

Шта није се то десило у Кондоминијуму? Како можете рећи да нико никада није одговарао за тако нешто у Кондоминијуму? Ајде добро. Нека је по вашем!

Још само да ми неко каже да је најбоље у свему бити мањина у Кондоминијуму јер само код њих нема неких репова и афера?! Шта, као они су она скромна лева и десна ручица која се задовољава мрвицама… Мало привредица, мало културица, помало европица… ништа пуно, само нек` је без неких великих штресова, а новца има колко има – биће довољно за све… И као код њих је све транспарентно? Ма ајте молим вас…

Заправо, можда и није све тако црно… можда стварно неће бити довољно камења за све?

MD MONTEL