Премијер Пленковић опет каснио, новинари напустили конференцију…

JP Putevi Brcko

Хрватски премијер Андреј Пленковић требао је у 13:30 одржати пресс конференцију за новинаре. С обзиром да се ни сат времена након заказаног термина није појавио, новинари су отишли.

Након овог поступка новинара, из Владе су се правдали како не знају проценити колико који састанак може потрајати. Али, треба истаћи да се то догађа константно и да конференције никад не почну у заказано време, а новинари чекају. Из Владе су потом јавили како ће онда премијер дати изјаву у НСК, где је у 14 сати почео састанак министра туризма Николине Брњац са хотелијерима.

– Најавили смо да ће бити састанак парламентарне већине у 12 часова и да ће иза тога бити изјаве премијера. Оквиран термин изјаве је био 13.30. Био сам и лично у контакту с новинарима. Но састанак се одужио и трајао до 14.20, с обзиром да не радимо баш у уобичајеним околностима, већ се расправљало о следећим активностима у помагању унесрећенима и санирању штете након разорног потреса – реаговао је портпарол Владе након што су новинари напустили Владу.

Подсетимо, јуче је на конференцији након седнице Владе истакао како се ради на набавци привремених смештаја за људе чије су куће страдале у разорном потресу који је погодио Сисачко-мославачку жупанију и њену околину.

Пленковић се и у пар наврата оштро окомио на новинаре.

На њихову примедбу да су грађани помагали и да је можда један човек требао бити постављен као одговоран да координише све од почетка како би држава могла реаговати брже, премијер је врло оштро упитао што је то требало бити брже у целој тој ситуацији.

Извор: 24 сата

MD MONTEL