Цвијановић: Посебна одликовања за здравствене раднике

Kolubara

Посебна одликовања на Дан Републике везана су за здравствени сектор, здравствене раднике и институције у области здравства које су заиста поднијеле огроман терет због пандемије вируса корона, изјавила је предсједница Српске Жељка Цвијановић у емисији Интервју наше телевизије.

Цвијановић је истакла да оне не би могле поднијети тај терет да није постојала толика и способност и воља да се помогне и да се одупре једном таквом непријатељу од стране наших здравствених радника.

– Захваљујући њима, успјели смо да уђемо у Нову годину са свјешћу да морамо да се чувамо, али и да знамо да имамо опремљене болнице, способне људе и кадрове који се могу носити са овим великим злом – истакла је Цвијановић.

Цвијановић је рекла да је пандемија вируса корона утицала на економију Српске и да ће се тај проблем морати рјешавати у наредних неколико година.

– То је тај постепени излазак из кризе, санирање одређених посљедица уклањање штетних ефеката. Мора и даље да постоји веза између привреде и институција – нагласила је предсједница Српске.

Цвијановић је подсјетила да је привреда добила значајна средства у виду подршке од Владе Српске.

– Намјера је била да се очувају одређене пословне активности, превасходно радна мјеста наших људи који раде у привреди и да им се колико – толико да одређена сигурност да ће задржати своја радна мјеста. Успјели смо то да урадимо – изјавила је Цвијановић.

Извор: ртрс

MD MONTEL