Конзервативни клуб: Нису сви српски симболи прелијепљени у Брчком

Kolubara

Конзервативни клуб упућује честитке припадницима бошњачког народа који, очигледно познајући историју, прихватају љиљан као свој симбол, те желимо похвалити чињеницу да нису сви српски симболи на стубовима широм Брчко дистрикта прелијепљени натписима на језику који се говори хиљадама километара далеко.

Нажалост, чини се да српска тробојка није добродошла у Брчко. За разлику од заставе која је стара једва неколико деценија, а која је неоскрнављена стајала пун мјесец дана, застава стара неколико вијекова у нашем граду није могла стајати ни један пун дан. Још једном је јасно показано да се у главама појединих Бошњака појам суживота односи само на оне који мисле као они, те да су Срби у БиХ добродошли само ако се стиде свог поријекла, своје заставе и својих симбола.

Парадоксално, љиљан, као симбол пресвете Богородице и свете Тројице, очигледно је добродошао. Да ли из незнања или из подсвјесне везе са коријенима, остаје нејасно.

Конзервативни клуб јавно упућује питање српским представницима у власти Брчко дистрикта, као и Полицији и Тужилаштву Брчко дистрикта, да ли скрнављење српске тробојке има елементе кривичног ђела, или је барем чин за осуду у граду који је декларативно “оглед за углед” по питању суживота народа у БиХ?

Своје ђеловање већ годинама заснивамо на очувању традиције свог народа, без дирања у туђе. А традиција српског народа, без обзира на константне нападе, опстаје на овим просторима, као што је опстајала вијековима. Свој идентитет, културу и наслијеђе заснивамо на црквама старијим од многих држава, језику старијем од многих нација, те идеалу Слободе за који су наши преци вијековима полагали животе.

Свако слави и памти оно што има.

Конзервативни клуб

MD MONTEL