СНСД – ОСУДА ПРЕЛЕПЉИВАЊА ЗАСТАВЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Kolubara

 На адресу наше Редакције стигло је саопштење ОО СНСД БРЧКО које преносимо у потпуности:

Савез независних социјалдемократа, још једном жели да честита Дан Републике Српске и искаже захвалност свим организацијама и појединцима који су и у Брчко дистрикту достојанствено обиљежили овај празника сјећања, мира и слободе.

Истовремено, осуђујемо све оне појединце и њихове налогодавце који су прељепљивањем заставе Републике Српске, покушали да ставе мрљу на прославу Дана Републике, кога осјећају и празнују сви држављани Републике Српске, као и они у другим земљама гдје смо ових дана чули и видјели честитке које су стизале и од званичника земаља ЕУ.

Вјерујући да је суживот на овим просторима могућ, уз искрено поштовање других и другачијих, још једном желимо да апелујемо на све оне, који оваквим инцидентним радњама желе да наруше суживот и добре међунационалне односе у нашем граду, да се уздрже од истих.

Дан Републике Српске, је празник кога слави један а признају два конститутивна народа у БиХ, и то треба поштовати и уважавати као што се поштује а не признаје и прослава других датума који нису озваничени али су израз воље других.

Зато још једном позивамо, све политичке субјекте, да се уз поштовање Дејтонског мировног споразума, Арбитражне одлуке за Брчко као и Устава и закона ове сложене политичке заједнице, уздржимо од провокација и окренемо се провођењу реформи и стварању амбијента за останак свих људи, као и напредак и развој ових простора на којима вијековима заједно живимо.

ОО СНСД БРЧКО

MD MONTEL