СКУКОБ МИГРАНАТА У БЛАЖУЈУ

Kolubara

Два полицијска службеника су затражила медицинску помоћ након што је дошло до сукоба између миграната у мигрантском центру у Блажјују код Сарајева. Оштећено је и неколико полицијских аутомобила.

Како су обавијестили из МУП-а КС, синоћ у 20:00 часова су добили позив од службеника привременог имиграционог центра “Блажуј” да је дошло до окупљања више особа која бораве у наведеном центру и међусобне туче.

“На мјесто догађаја је упућено више полицијских службеника Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево, који су потврдили наводе из пријаве и установили да је дошло до нарушавања јавног реда и мира од стране корисника имиграционог центра. Том приликом су лакше повријеђена два полицијска службеника и један службеник имиграционог центра. Такође, оштећено је више моторних возила власништво Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево и ИОМ-а, као и просторије прихватног центра, компјутерска и канцеларијска опрема у поменутом центру”, навели су из МУП-а КС.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва КС.

“Увиђај су обавили полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево. Наставља се даљи рад на утврђивању свих околности, у циљу расвјетљавања и документовања кривичних дјела насилничко понашање, лака тјелесна озљеда, спречавање службене особе у вршењу службене радње, напад на службену особу у вршењу послова сигурности, крађа и оштећење туђе ствари”, поручују из МУП-а КС.

Извор:Н1

MD MONTEL