Продаја километара за помоћ брчанској гинекологији

Kolubara

Тркачко-рекреативни клуб „Мајевица“ је у протеклом периоду спровео хуманитарну акцију под називом „Трковци у хуманитарној акцији“. Продаја километара у тркачком свијету је уобичајена појава и одличан начин да се споји хоби и хуманитарни рад. У вријеме пандемије и обуставе нормалног живота, чланови клуба – тркачи рекреативци – су се одлучили на овај корак.

„Истрчали смо полумаратон у зимском периоду и на симболичан начин распродали истрчане километре. Том приликом прикупљен је финансијски износ од 1.405,00 КМ, који је искориштен за набавку материјала и средстава којима ће се помоћи рад брчанског гинеколошког одјељења. Осим скромне подршке будућим мајкама и малим шампионима, циљ акције је био скренути пажњу јавности и подстаћи градску власт да већу пажњу посвети побољшању услова брчанског здравства и конкретно брчанске гинекологије“, казао је секретар клуба Жељко Новаковић.

Акцију је подржало 37 особа и 5 фирми/удружења. Сходно исказаним потребама брчанске гинекологије, набављена су средства и материјал неопходни за труднице и породиље.

MD MONTEL