БиХ упутила захтјеве за набавку вакцина

Kolubara

Министарство цивилних послова БиХ упутило је обједињене захтјеве Републике Српске, ФБиХ и Брчко дистрикта за набавку вакцина против вируса корона представништву фармацеутске компаније „Фајзер“ у БиХ, те амбасадама Кине и Русије, речено је Срни у овом министарству.

Министарство цивилних послова БиХ упутило је обједињене захтјеве РС, ФБиХ и Брчко дистрикта за набавку вакцина против вируса корона представништву фармацеутске компаније „Фајзер“ у БиХ, те амбасадама Кине и Русије, речено је Срни у овом министарству.

Уз обједињени захтјев са исказаним потребама за набавку вакцина затражене су и потребне информације с обзиром на то да вакцине треба да буду регистроване и одобрене за кориштење у БиХ.

Република Српска је путем Министарства цивилних послова затражила набавку 50.000 „Фајзерових“ и 80.000 кинеских вакцина против вируса корона, док је већ договорила набавку око 250.000 доза руске вакцине.

ФБиХ исказала потребу за 200.000 доза Фајзерових вакцина и по 100.000 доза руске и кинеске вакцине, док је Брчко дистрикт исказао потребу за 48.000 вакцина, без навођења произвођача.

Вакцинација против вируса корона још није почела у БиХ.

Извор: мондо

MD MONTEL