Наташа Миљановић Зубац: Војислав Шешељ нема појма ко сам ја, ово је модерна ломача на коју сам стављена у нечијем обрачуну

Kolubara

„Ово је модерна ломача на коју ме неко ставио, у неком обрачуну, из неког разлога. Сатирали су ме кроз таблоидне медије, клеветали ме, нанијели душевну бол мени, мојој породици и дјеци. Ја сам згрожена“, каже за Буку новинарка Наташа Миљановић Зубац.

У свом гостовању у Јутарњем програму  Телевизије Хепи од 30. јануара, Војислав Шешељ извријеђао је новинарку Наташу Миљановић Зубац, говорећи о наводним „аферама са Владиком Григоријем“, након чега му је Миљановић Зубац упутила отворено писмо.

„Вољела бих да се мојим случајем покрене прича о насиљу над женама и да жену ставимо на пиједестал на којем треба да стоји и буде заштићена, без обзира чиме се бави и је ли јавно изложена или није“ – говори Миљановић Зубац у разговору за портал Бука, који можете послушати овдје:

О нападу Војислава Шешеља на њу, Миљановић Зубац каже:

Војислав Шешељ, не могу да га назовем господином, то сам навела и у отвореном писму, јер се господа тако не понашају, ме брутално извријеђао. Данима слушам да сам колатерал и жртвено јагње и то је тачно, јер Војислав Шешељ појма немам ко сам ја, он то чита са папира, неко му је све презентовао. Етикетирао ме, помињао мог супруга који није жив скоро десет година, помињао је моју дјецу и износио гнусне лажи. Чак и да је нешто од тога истина, катастрофално је то износити јавно. Но, у овом случају, то су лажи. Морбидно је износити податке из мог приватног живота и мијешати их са оним лажима. То је силовање жене на јаван начин. Ово је модерна ломача на коју ме неко ставио, у неком обрачуну, из неког разлога. Сатирали су ме кроз таблоидне медије, клеветали ме, нанијели душевну бол мени, мојој породици и дјеци. Ја сам згрожена.

О медијском простору и солидарности, Миљановић Зубац каже: 

Оваквим системом и таблоидним новинарством смо нарушили углед наше професије. Ми треба да служимо као коректив друштва. Оно што би свима нама требао бити задатак јесте да друштво учинимо бољим у сваком сегменту, па и када је јавно иступање у питању. То сам сада ја, а сутра може бити нека друга колегиница, или нека друга жена. Размишљала сам о томе ко се огласио ових дана и пружио ми подршку. Пресрећна сам реакцијом колега глобално, ван тога добила сам десетине хиљада порука и позива и презадовољна сам због тога. Али, оно што ми је заголицало мисли јесте то што нисам добила нити једну ријеч подршке од жена у политици, осим оних које су моје пријатељице, не у одбрану Наташе Миљановић Зубац, него у одбрану свих жена.

Трудит ћу се да јавно покрећем тему насиља над женама. Ја јесам новинарка, али сам жена и самохрана мајка и кад сам већ дошла у ситуацију да ме неко истури, користим прилику да позовем све колегице и жене да станемо украј оваквом понашању и да заштитимо све оне који су угрожени и истурени нападима и атацима са било које стране, те им омогућимо да живе бољим и љепшим животом.

Извор: Бука

MD MONTEL