Бесплатна вакцина против вируса корона свим здравственим радницима у Брчком

Kolubara

Република Српска омогућиће бесплатну вакцинацију против вируса корона свим здравственим радницима у дистрикту Брчко који то желе, договорено је синоћ на састанку са српским чланом и предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком.

Предсједник Скупштине дистрикта Синиша Милић рекао је Срни да ће здравствени радници моћи да бирају између руске, кинеске и “Фајзерове” вакцине.

“Ријеч је о контингенту од укупно 5.000 доза вакцина који је Министарству здравља Републике Српске на располагање стављен од Србије. Спискови заинтересованих здравствених радника из Брчког ће данас бити достављени Министарству здравља у Бањалуци”, рекао је Милић.

Према његовим ријечима, у утврђеним терминима и уз организован превоз, медицински радници ће моћи да приме вакцину на једном од три пункта за вакцинацију у Лозници, Сремској Митровици или Београду.

Милић је захвалио Додику и Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске за ову значајну помоћ здравственом сектору и медицинским радницима дистрикта Брчко.

MD MONTEL