Брчко: Промовисана књига ” Форензика у кривичном поступку”

Kolubara

Књига „Форензика у кривичном пострупку“ аутора академика професора доктора Недељка Станковића, која је већ нашла широку примјену како у форензичкој пракси тако и међу студентима и професорима на факултету форензике, синоћ је промовисана у просторијама Европског универзитета у Брчком.

Према ријечима рецензената, аутор је свој вишегодишњи рад језиком струке повезао форензичку медицину и право и она представља јединствено свеобухватно дјело из ове области на просторима бивше Југославије. Како је истакнуто књига је својеврстан водич правницима, судијама, истражиоцима и судским вјештацима правне и медицинске струке и другим учесницима у кривичном поступку  за многе дилеме у току њиховог рада.

„Књига је намијењена првенствено студентима права, форензике и безбједности, али је могу користити сви они који се баве истрагама – полиција, тужилаштво судови. Значи, нешто што може да помогне на терену оперативним радницима који се баве кривичним дјелима“, истакао је овом приликом академик Станковић.

Он каже да су ову књигу,која је недавно изашла из штампе, већ купила скоро сва тужилаштва, судови и полицијске управе у БиХ.

Промоцији књиге „Форензика у кривичном поступку“ синоћ су присуствовали представници академске заједнице из региона , као и већина  оних који се у свом раду сусрећу са  форензиком у дистрикту Брчко.  Књига“ Форензика у кривичном поступку“ је 16 по реду  научно дјело академика Недељка Станковића.

М.Ђ.

MD MONTEL