ШАМАЦ И МОДРИЧА ДОМАЋИНИ ФУДБАЛСКОГ СПЕКТАКЛА

Kolubara

На стадионима у Модричи и Шамцу, 22. и 23. маја 2021. године биће одржан истински фудбалски спектакл – европско финале турнира „Champions Trophy“ (Трофеј шампиона), на којем ће учествовати екипе са дјецом узраста од 12 година.

Тим поводому Шамцу је данас обављено потписивање Споразума о организовању и одржавању овог турнира, који су потписали: Ђорђе Миличевић, начелник општине Шамац, Јовица Радуловић, начелник општине Модрича и Alexander Rakowitz, предсједник Балкан Алпе адриа пројекта из Беча.

Они су овим споразумом регулисали међусобна права и обавезе, а извјесно је да ће турнир окупити екипе из цијеле Европе, које ће покушати, да преко Шамца и Модриче стигну до свјетског финала „Champions Trophy“, који се одржава у главном граду Аустрије, Бечу, од 18. до 20. јуна 2021. године и који окупља екипа са свих континената.

Први човјек овог пројекта, Alexander Rakowitz, истиче да су своје учешће на овом турниру потврдили. француски Олимпик из Марсеја, енглески Мидлзборо, београдска Црвена звезда, чека се потврда још неких реномираних екипа. Долазак на овај турнир једино је могућ преко квалификационих турнира, који ће се овог прољећа играти у десет европских држава.

„Задовољство ми је што ћемо заједно са општинама Шамац и Модрича организовати један овакав фудбалски спектакл. Најбоља екипа обезбједиће пласман на најјачи свјетски турнир „Champions Trophy“ у Бечу, каже Rakowitz из БААП-а.

Отварање турнира планирано је у Шамцу, утакмицом Црвена звезда – Олимпик Марсеј, послије 30 година и дуела финала купа шампиона у Барију, а затварање турнира је на стадиону „Др Милан Јелић“ у Модричи.

„Општине Модрича и Шамац и Балкан Алпе адриа пројект из Беча, уз подршку ПФС Добој, 22. и 23. маја, биће домаћини једне од најзначајнијих фудбалских манифестација у БиХ, у 2021. години. Посебно ме радује фудбалска посластица за љубитеље фудбала, да послије 30 година и финала купа европских шампиона, млади фудбалери Црвене звезде и Олимпика из Марсеја, одиграју своју утакмици на отварању турнира, 22. маја, на стадиону Борца у Шамцу“, каже Ђорђе Миличевић, начелник општине Шамац.

„Радујем се се што се Модрича и Шамац враћају на мапу оних градова, који ће се похвалити да имају организацију великих спортских догађаја. Посебна ми је част и задовољство да ћемо тој дјеци, која представљају европске великане омогућити домаћинство на подручју наших општина и потрудићемо се да будемо добри домаћини и представимо наше општине у најбољем свјетлу“, истиче Јовица Радуловић, начелник општине Модрича.

Подршку овом пројекту дао је и Петар Јелић, предсједник Подручног фудбалског савеза из Добоја истакавши значај овог турнира за развој омладинског фудбала на добојској регији.

„Овакав турнир представља нешто ново на нашим просторима и ПФС Добој и ја као предсједник, дајемо пуну подршку овим људима, у сваком погледу, да турнир буде успјешан“, истиче Петар Јелић, предсједник ПФС Добој.

Учесници су се сложили да ће Шамац и Модрича бити добри домаћини дјеци из Европе и вјерују да ће понијети лијепе утиске из Посавине.

Војо Сајловић

 

 

 

 

 

MD MONTEL